Τροχοί & TIR

Μένουν όλα τα φορτηγά ΔΧ στους συνταξιούχους αυτοκινητιστές

Επιτέλους, διευκρινίζεται επίσημα ότι οι αυτοκινητιστές φορτηγών Δημοσίας Χρήσης μπορούν να συνεχίσουν να τα διατηρούν στο σύνολό τους – όλα. Αυτό αναφέρεται σε εγκύκλιο του υφυπουργού Υποδομών και
Παρασκευή 16/04/2021 - 12:22
Κοινοποίηση στα Social Media

Επιτέλους, διευκρινίζεται επίσημα ότι οι αυτοκινητιστές φορτηγών Δημοσίας Χρήσης μπορούν να συνεχίσουν να τα διατηρούν στο σύνολό τους – όλα.

Αυτό αναφέρεται σε εγκύκλιο του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη. Πρόκειται για μια αναγκαία διευκρίνιση, αφού το άρθρο 47 του ν. 4784/21 ανέφερε μέχρι δύο λεωφορεία ή φορτηγά προκαλώντας δικαιολογημένη σύγχυση μεταξύ των αυτοκινητιστών ΦΔΧ.

Σήμερα, με την Αριθμ. Πρωτ.:100878 εγκύκλιο διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

«Αναφορικά με την εφαρμογή του άρθρου 47 του ν. 4784/2021 «Η Ελλάδα σε κίνηση: Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα -Μικροκινητικότητα -Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό, την απλούστευση και την ψηφιοποίηση διαδικασιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και άλλες διατάξεις, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Με το άρθρο αυτό επιτρέπεται στους ιδιοκτήτες λεωφορείων δημόσιας χρήσης (Δ.Χ.), οι οποίοι είναι κάτοχοι μόνο λεωφορείων ή λεωφορείων και φορτηγών, μετά τη συνταξιοδότησή τους να διατηρούν την κυριότητα, νομή ή χρήση και εκμετάλλευση έως το ποσοστό 2 ολόκληρων αυτοκινήτων Δ.Χ.

Διευκρινίζεται ότι η ρύθμιση του άρθρου 47 δεν συμπεριλαμβάνει τους αυτοκινητιστές που έχουν στην κυριότητα και νομή ή χρήση και εκμετάλλευση αποκλειστικά φορτηγά Δ.Χ., οι οποίοι μπορούν να συνεχίσουν, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, μετά τη συνταξιοδότησή τους, να διατηρούν το σύνολο των φορτηγών Δ.Χ. που έχουν στην κατοχή τους».

PreviousNext