Νέα απάτη με δήθεν δέματα προς επιστροφή

Δευ, 30/05/2022 - 10:56

Απατεώνες, χρησιμοποιώντας παράνομα τα λογότυπα ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ Courier, αποστέλλουν μηνύματα με περιεχόμενο όπως το παρακάτω:

«O αριθμός πακέτου σας: U # 90355096 έχει επιστραφεί στην αποθήκη μας λόγω ελλιπούς διεύθυνσης που δόθηκε από τον αποστολέα. Σας παρακαλούμε να μας στείλετε τη σωστή διεύθυνσή σας το συντομότερο δυνατό για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα. Σας ενημερώνουμε ότι τα έξοδα αποστολής και αποθήκευσης που θα πληρώσετε, θα σας επιστραφούν την επόμενη εργάσιμη ημέρα.… κλπ».

Στα εν λόγω μηνύματα, για την εξαπάτηση των καταναλωτών, χρησιμοποιούνται παρανόμως στοιχεία της εταιρικής επωνυμίας της ΕΛΤΑ Courier.

Για το θέμα αυτό η ΕΛΤΑ Courier ενημερώνει:

"Δηλώνουμε στους πελάτες μας πως η πληρωμή των υπηρεσιών μας πραγματοποιείται αποκλειστικά κατά την επίδοση των αντικειμένων στους παραλήπτες, είτε στη διεύθυνσή τους είτε στις θυρίδες των καταστημάτων μας. Σε καμία περίπτωση δεν απαιτείται προεξόφληση για την παράδοση, ιδίως ηλεκτρονικά ή με χρήση link.

Σε περίπτωση που λάβετε τέτοιου είδους κακόβουλα μηνύματα, η ΕΛΤΑ Courier συνιστά:

  • να μην απαντήσετε σε αυτά και να τα διαγράψετε,

  • να μην ακολουθήσετε τυχόν συνδέσμους (Links)

  • να μην δώσετε προσωπικούς κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών και στοιχεία πιστωτικών σας καρτών

  • να μην δώσετε τη διεύθυνσή σας

  • να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν παρατηρείτε συντακτικά ή ορθογραφικά λάθη ή πίεση για την ολοκλήρωση κάποιας πληρωμής εντός σύντομης προθεσμίας.

Υπενθυμίζουμε ότι η χρήση της επωνυμίας και των λογοτύπων της ΕΛΤΑ Courier από τους αποστολείς τέτοιων κακόβουλων μηνυμάτων είναι παράνομη. Ο Όμιλος ΕΛΤΑ έχει ενημερώσει από την πρώτη στιγμή τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του".