Τροχοί & TIR

Νέα Renault Kangoo και Express

Τα νέας γενιάς Kangoo και Kangoo Van παρουσίασε η Renault, τα οποία θα είναι διαθέσιμα από την προσεχή άνοιξη, με τη γαλλική εταιρεία να εντάσσει στη γκάμα της για πρώτη φορά και το Express, τόσο σε
από Παναγιώτης Εμμανουήλ | Τρίτη 26/01/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Τα ολοκαίνουργια Renault Kangoo, Kangoo Van και Express Van.
Τα ολοκαίνουργια Renault Kangoo, Kangoo Van και Express Van.

Τα νέας γενιάς Kangoo και Kangoo Van παρουσίασε η Renault, τα οποία θα είναι διαθέσιμα από την προσεχή άνοιξη, με τη γαλλική εταιρεία να εντάσσει στη γκάμα της για πρώτη φορά και το Express, τόσο σε επιβατική όσο και έκδοση van.

Αναλυτικότερα, το νέο Kangoo Van θα προσφέρεται σε εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου, ενώ θα ακολουθήσει και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοσή του. Θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις μήκους, με τη μικρή να φέρει χώρο φόρτωσης όγκου από 3,3 έως 3,9 κ.μ. και τη μεγαλύτερη από 4,2 έως 4,9 κ.μ. Σε ό,τι αφορά στο επιβατικό Kangoo, η Renault τονίζει πως εξοπλίζεται με πέντε «πραγματικά» καθίσματα, υποσχόμενη υψηλά επίπεδα άνεσης για τους επιβαίνοντες.

Βασικό χαρακτηριστικό του νέου μοντέλου είναι πως έχει αφαιρεθεί η μεσαία κολόνα του, γεγονός που κατέστησε δυνατή τη δημιουργία μιας πλευρικής πόρτας πλάτους 1.416 χλστ., η οποία είναι διπλάσια από αυτή του υπάρχοντος Kangoo και αποτελεί -σύμφωνα με την εταιρεία- τη μεγαλύτερη της κατηγορίας. Το παραπάνω στοιχείο, η Renault το βαφτίζει «Easy Side Access» λόγω της ευκολίας που προσφέρει στην φόρτωση, με τη γαλλική εταιρεία να λανσάρει επίσης για πρώτη φορά και το σύστημα «Easy Inside Rack». Λόγος γίνεται για ένα επεκτεινόμενο εσωτερικό ράφι, που επιτρέπει τη μεταφορά μακριών και ογκωδών αντικειμένων, απελευθερώνοντας χώρο στο πάτωμα της καρότσας.

Σε ό,τι αφορά στη σχεδίαση του αμαξώματος και του εσωτερικού του νέου Kangoo, οι άνθρωποι της Renault κατάφεραν να προσδώσουν στο μοντέλο μια πιο premium αίσθηση. Στην καμπίνα, τα πάντα δείχνουν αναβαθμισμένα και ο εξοπλισμός είναι πιο πλούσιος, με το νέο σύστημα infotainment, Renault EASY LINK, να κυριαρχεί. Στα συστήματα ασφαλείας, περιλαμβάνονται ο ψηφιακός καθρέπτης Permanent Rear View, όπως και οι τεχνολογίες Trailer Swing Assist, Brake Stability Control και Advanced Emergency Active Braking (AEBS).

Παράλληλα, η Renault παρουσίασε το επιβατικό Express -που δεν θα διατίθεται στην Ευρώπη- και το επαγγελματικό Express Van, το οποίο θα δώσει κανονικά το «παρών», θα παράγεται στο Μαρόκο και θα διαθέτει -σύμφωνα με την εταιρεία- μια πιο συμφέρουσα σχέση τιμής-αξίας. Προσφέρει έναν χώρο φόρτωσης όγκου 3,3 - 3,7 κ.μ., με το εσωτερικό του να διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους συνολικού όγκου 48 λίτρων. Για μία ακόμα φορά, στην καμπίνα ξεχωρίζει το Renault EASY LINK, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει ακόμα -μεταξύ άλλων- τα συστήματα ασφαλείας Rear-View Assist, Blind Spot Warning, Front & Rear Park Assist και Wide View Mirror.

PreviousNext