Τροχοί & TIR

Οι ναυτικοί κινητήρες της ΜΑΝ σε Ελλάδα και Κύπρο

Η ΜΑΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. ανακοίνωσε το λανσάρισμα των ναυτικών κινητήρων ΜΑΝ για σκάφη αναψυχής και επαγγελματικά πλοία, με ισχύ που ποικίλλει από τους 258 έως τους 1.900 ίππους. Εκτός από την κατασκευή φορ
Σάββατο 03/02/2018 - 11:48
Κοινοποίηση στα Social Media

Η ΜΑΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. ανακοίνωσε το λανσάρισμα των ναυτικών κινητήρων ΜΑΝ για σκάφη αναψυχής και επαγγελματικά πλοία, με ισχύ που ποικίλλει από τους 258 έως τους 1.900 ίππους.

Εκτός από την κατασκευή φορτηγών και λεωφορείων, υπάρχει ένας πολύ σημαντικός τομέας με ιστορία άνω των 100 ετών, στον οποίο η ΜΑΝ Truck & Bus διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία. Μιλάμε για τον τομέα των κινητήρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, που παράγονται στο εργοστάσιο της Νυρεμβέργης και οι οποίοι τοποθετούνται στα φορτηγά ΜΑΝ, αλλά και στα λεωφορεία ΜΑΝ/Neoplan. Οι κινητήρες της ΜΑΝ χρησιμοποιούνται και από άλλους κατασκευαστές επαγγελματικών οχημάτων, αλλά και σε οχήματα και στατικές εφαρμογές διαφόρων τύπων που χρησιμοποιούνται για παράδειγμα στον τομέα της γεωργικής παραγωγής, των κατασκευών, της βιομηχανίας, των σιδηροδρόμων ή της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος (γεννήτριες).

Επιπλέον, η ΜΑΝ αποτελεί κορυφαίο κατασκευαστή κινητήρων και για σκάφη αναψυχής (yachts), αλλά και για επαγγελματικά πλοία. Η MAN ΕΛΛΑΣ Α.Ε. έχει αναλάβει την αποκλειστική διανομή και τεχνική υποστήριξη αυτών των κινητήρων, οι οποίοι έχουν ισχύ από 190 έως 1.397 kW (258 έως 1.900 ίπποι). Η ΜΑΝ Engines κατασκευάζει και Power Generation, με σταθερούς κινητήρες diesel, βιοαερίου και φυσικού αερίου για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος από 37 kW ως 1.117 kW (50 έως 1.498 ίπποι).

Ο κ. Λουκάς Δρούκαλης, διευθύνων σύμβουλος της ΜΑΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., δήλωσε σχετικά: «Στη MAN ο βασικότερος άξονας των δραστηριοτήτων μας είναι πάντοτε η ικανοποίηση του πελάτη. Γνωρίζοντας ότι ο κλάδος των σκαφών αναψυχής, αλλά και του power generation, είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και με όπλο τη δεδομένη τεχνολογία και αξιοπιστία των κινητήρων MAN και την εξαιρετική τους θέση στην αγορά τόσα χρόνια, ήταν για μας φυσικό επακόλουθο να στηρίξουμε αυτό το κομμάτι αναλαμβάνοντας την αποκλειστική διανομή των κινητήρων MAN σε Ελλάδα και Κύπρο, για marine και power εφαρμογές και στηρίζοντας την πώλησή τους με υπηρεσίες after sales και ανταλλακτικών μέσω ενός δικτύου επίσημων συνεργατών, εξειδικευμένων στο αντικείμενο αυτό.».

Τη διεύθυνση του νέου Engines business unit στη ΜΑΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. έχει αναλάβει ο κ. Νικόλαος Βουτσινάς, ο οποίος είναι μηχανολόγος μηχανικός με εξειδίκευση στους κινητήρες θαλάσσης και πολυετή εμπειρία σε κινητήρες ΜΑΝ. Παράλληλα με τον τομέα της τεχνικής υποστήριξης, η ΜΑΝ Ελλάς συνεργάζεται ήδη με πλήθος δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, με στόχο τη διάθεση νέων κινητήρων MAN στο προσεχές μέλλον.

Στην Αττική τη λειτουργία του νέου business unit υποστηρίζουν εδώ και λίγο καιρό οι εταιρείες ANAΞΑΓΟΡΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. (σε marine και power generation κινητήρες) και BK MARINE - ΜΠΕΣΣΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ (σε marine κινητήρες).

PreviousNext