Τροχοί & TIR

Παλέτα νέας διάστασης για διακίνηση δεμάτων

Μια νέας διάστασης παλέτα λανσάρει ο όμιλος Logistics Pall-Ex Group (UK), κατάλληλη για τη διακίνηση δεμάτων. «Είναι αποδοτικότερη, με καλύτερη σχέση τιμής-οφέλους και ασφαλής», αναφέρει ο όμιλος Pa
από Μανώλης Αγριμανάκης | Δευτέρα 10/07/2023 - 12:40
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Pall-Ex Group
φωτό: Pall-Ex Group

Μια νέας διάστασης παλέτα λανσάρει ο όμιλος Logistics Pall-Ex Group (UK), κατάλληλη για τη διακίνηση δεμάτων.

«Είναι αποδοτικότερη, με καλύτερη σχέση τιμής-οφέλους και ασφαλής», αναφέρει ο όμιλος Pall-Ex.

Οι διαστάσεις της παλέτας είναι 60x80 εκ. με ύψος 1 μέτρο. Σαφώς μικρότερη από τη στάνταρ παλέτα των 80x120 εκ., αλλά με ύψος ενός μέτρου και ικανότητα φόρτισης 150 κιλών, είναι κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Barry Byers κατάλληλη για τη διακίνηση προϊόντων αυξημένου βάρους και ύψους.

Ανέφερε ως παράδειγμα, διάφορα εξαρτήματα αυτοκινήτων, μονάδες Air Condition κ.λπ., λέγοντας ότι η νέα παλέτα μπορεί να καλύψει τα κενά που μπορεί να αφήνουν οι συσκευασίες προϊόντων στις κανονικές παλέτες. Αν δηλαδή συγκεκριμένα προϊόντα συσκευασμένα σε δέματα μπορούν να καλύψουν όλη την επιφάνεια της νέας παλέτας των 60x80 εκ. είναι προτιμητέα επιλογή από τη διακίνησή τους με τη στάνταρ παλέτα των 80x120, εφόσον σε αυτή δημιουργούνται κενά.

Κατά την άποψη του γράφοντος, η νέα παλέτα δεν μπορεί παρά να είναι μια εναλλακτική επιλογή, καθώς η πλειονότητα των κατασκευαστών/ αποστολέων συσκευάζουν κατάλληλα τα προϊόντα τους, ώστε να γίνεται πλήρης εκμετάλλευση της στάνταρ ευρωπαλέτας στις διαστάσεις της οποίας έχουν προσαρμοστεί οι εξοπλισμοί διακίνησης και οι εσωτερικές επιφάνειες των ρυμουλκούμενων και των εμπορευματοκιβωτίων.

Ωστόσο, στις εσωτερικές αγορές, στα City logistics και στη διακίνηση των δεμάτων με βαν ή μικρά φορτηγά η νέα παλέτα ενδεχομένως να αποτελεί μια λύση άξια προσοχής.

Πηγή: Pall-Ex Group

PreviousNext