Τροχοί & TIR

Παραγγελίες για το eCascadia (+VIDEO)

Η Daimler Βόρειας Αμερικής μόλις άνοιξε το βιβλίο παραγγελιών για το νέο ηλεκτρικό eCascadia της Freightliner. «Από το 2018 έχουμε παραγάγει διάφορα πρωτότυπα, τα οποία παραδώσαμε σε πελάτες μας για
Πέμπτη 08/04/2021 - 15:18
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Daimler Βόρειας Αμερικής μόλις άνοιξε το βιβλίο παραγγελιών για το νέο ηλεκτρικό eCascadia της Freightliner.

«Από το 2018 έχουμε παραγάγει διάφορα πρωτότυπα, τα οποία παραδώσαμε σε πελάτες μας για καθημερινή κυκλοφορία και έκτοτε παρακολουθούμε συνεχώς την απόδοσή τους σε όλους τους τομείς», ανέφερε ο Richard Howard, αντιπρόεδρος, υπεύθυνος τμήματος Marketing. «Τώρα είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο επόμενο ουσιαστικό βήμα για το μέλλον των μεταφορών, ένα μέλλον χωρίς ανθρακικό αποτύπωμα, σε συνεργασία με τους πελάτες μας και με το δίκτυο των ντήλερ σε όλη την Αμερική», πρόσθεσε ο Howard αναγγέλλοντας ταυτόχρονα το άνοιγμα του βιβλίου των παραγγελιών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το κόστος κυκλοφορίας για τις δοκιμές στους δρόμους 38 συνολικά ηλεκτρικών φορτηγών Cascadia χρηματοδοτήθηκε σε αρκετά υψηλό ποσοστό από δύο Οργανισμούς για την προστασία του περιβάλλοντος, τον South Coast Air Quality Management District και τον Bay Area Air Quality Management. Τα πρωτότυπα ηλεκτρικά φορτηγά κάλυψαν 1,5 εκ. χιλιόμετρα επιβεβαιώνοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, όπως τα αναφέρει ο κατασκευαστής στους πελάτες.

Τα φορτηγά eCascadia είναι κατηγορίας 8 για Η.Π.Α., δηλαδή 38 τόνων μικτού βάρους, έχουν ισχύ μέχρι 525 HP και αυτονομία 450 χιλιομέτρων.

Η φόρτιση των μπαταριών σε ποσοστό 80% γίνεται σε 90 λεπτά.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η παράδοση των πρώτων φορτηγών θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2022.

Video URL
PreviousNext