Τροχοί & TIR

Πειραγμένοι ταχογράφοι - βγαλμένοι καταλύτες

Συνεχίζονται σε τακτή βάση οι έλεγχοι φορτηγών στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λητής πραγματοποιούν συστηματικούς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους για τον εντοπ
Κυριακή 04/10/2020 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Συνεχίζονται σε τακτή βάση οι έλεγχοι φορτηγών στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λητής πραγματοποιούν συστηματικούς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους για τον εντοπισμό φορτηγών, τα οποία φέρουν μηχανισμούς αλλοίωσης – παραποίησης δεδομένων του ταχογράφου.

Το συγκεκριμένο τμήμα, σε ελέγχους που πραγματοποίησε κατά το τελευταίο τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2020 διαπίστωσε ότι συνολικά πενήντα δύο (52) φορτηγά οχήματα (43 με αλλοδαπές πινακίδες και 9 με ημεδαπές πινακίδες κυκλοφορίας), έφεραν μηχανισμούς αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου ενώ οκτώ (8) εξ αυτών είχαν απενεργοποιημένο το σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης για την επεξεργασία των καυσαερίων, με αποτέλεσμα τα οχήματα να εκπέμπουν βλαβερές ουσίες για το περιβάλλον και την υγεία του ανθρώπου.

Στους οδηγούς και στους ιδιοκτήτες των παραπάνω οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

PreviousNext