Τροχοί & TIR

Πέντε ηλεκτρικά λεωφορεία BYD απέκτησε ο Δήμος Περιστερίου

Ένα μεγάλο βήμα προς την πράσινη μετάβαση πραγματοποίησε ο Δήμος Περιστερίου που μόλις απέκτησε πέντε σύγχρονα ηλεκτρικά λεωφορεία BYD Κ7 συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια για ένα καθαρότερο περιβάλ
Πέμπτη 21/12/2023 - 18:47
Κοινοποίηση στα Social Media
byd περιστερίου

Ένα μεγάλο βήμα προς την πράσινη μετάβαση πραγματοποίησε ο Δήμος Περιστερίου που μόλις απέκτησε πέντε σύγχρονα ηλεκτρικά λεωφορεία BYD Κ7 συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια για ένα καθαρότερο περιβάλλον προς όφελος των πολιτών.

byd περιστερίου


Η παρουσίαση και παραλαβή των νέων λεωφορείων πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ανακύκλωσης της Πελασγίας με τα κονδύλια των νέων οχημάτων να εξασφαλίζονται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Όπως αναφέρει το peristerinews.gr, ταυτόχρονα με την απόκτηση των ηλεκτρικών λεωφορείων θα γίνει εγκατάσταση φωτοβολταϊκού panel το οποίο θα εγγυάται την διαρκή και ανέξοδη τροφοδοσία των λεωφορείων με ηλεκτρική ενέργεια. 


Παράλληλα με τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, το φωτοβολταϊκά panel θα τροφοδοτούν με ενέργεια πλατείες και δημόσιους χώρους.

byd περιστερίου


Λεωφορείο BYD Κ7


Το λεωφορείο BYD Κ7 είναι μηδενικών ρύπων, 100% ηλεκτρικό, με μπαταρία χωρητικότητας 174 kWh που τροφοδοτεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ με ισχύ 90 kW το καθένα. Το μήκος του είναι 8.750 χιλ., έχει πλάτος 2.455 χιλ. και ύψος 3.225 χιλ.. Είναι λεωφορείο χαμηλής εισόδου, ευέλικτο στους δρόμους της πόλης και φιλικό στους επιβάτες. 

byd περιστερίου

Διαθέτει δύο πόρτες για εύκολη αποεπιβίβαση, χώρο για αμαξίδιο, φωτεινό και ευχάριστο περιβάλλον. Ο χώρος του οδηγού είναι άνετος, με εύκολη πρόσβαση, κάθισμα πολλαπλών ρυθμίσεων, θέρμανση, διευρυμένη ορατότητα και εύκολη χρήση του χειριστηρίου.

 

PreviousNext