H χρήση του συστήματος κλιματισμού σε ένα ηλεκτρικό όχημα, μπορεί να μειώσει την αυτονομία κίνησης μέχρι και κατά 50%.

Το παραπάνω αποκαλύπτει μελέτη του Εθνικού Εργαστηρίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας National Renewable Energy Laboratory (NREL) των ΗΠΑ. Από την ίδια έρευνα, προκύπτει ότι οχήματα με μεγαλύτερες καμπίνες, όπως τα minibuses, απαιτούν περισσότερη ενέργεια προκειμένου να διατηρηθεί μια ευχάριστη αίσθηση θερμοκρασίας στο εσωτερικό και να διασφαλιστεί η απαιτούμενη άνεση για κάθε επιβάτη.

Οι έρευνες της Ford

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ford διερευνά με ποιο τρόπο, συνδυάζοντας το κατάλληλο χρώμα με διαφορετικές οδηγικές καταστάσεις, μπορούμε να αυξήσουμε την αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς τα διαφορετικά χρώματα «εξαπατούν» τον εγκέφαλό μας ως προς την αίσθηση της θερμοκρασίας που αντιλαμβάνεται. «Η έκθεσή μας στο χρώμα μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή μας με όλους τους τρόπους. Εδώ χρησιμοποιούμε το κόκκινο χρώμα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου για να κάνουμε τους ανθρώπους να νιώσουν πιο ζεστοί και το μπλε για να τους κάνουμε να νιώσουν πιο δροσεροί. Μειώνοντας τη λειτουργία του κλιματισμού μπορούμε να κάνουμε μεγάλη διαφορά αυξάνοντας την αυτονομία του οχήματος» δήλωσε η Lioba Müller, lighting team engineer, Vehicle Architecture, Ford of Europe.

transitcocepte-max_inside_red-2_0.jpg

Για αυτό το λόγο, η Ford δοκίμασε το νέο 10-θέσιο ηλεκτρικό πρωτότυπο Transit Smart Energy Concept, στο Weather Factory, το Κέντρο Κλιματικών Δοκιμών της Ford (Environmental Test Centre) που βρίσκεται στην Κολωνία. Το εν λόγω concept χρησιμοποιεί διαφορετικό χρώμα εσωτερικού φωτισμού, ώστε οι επιβάτες να βιώνουν μία αίσθηση περισσότερης ζεστασιάς (κόκκινο) ή δροσιάς (μπλε). Αυτό βοηθά στο να περιοριστεί η χρήση του συστήματος κλιματισμού, ώστε η ενέργεια που εξοικονομείται να χρησιμοποιείται για την κάλυψη περισσότερων χιλιομέτρων.

Με μία διάταξη που επέτρεπε στον οδηγό να παρακολουθεί την κατάσταση θερμοκρασίας όλων των καθισμάτων των επιβατών σε μία οθόνη στην κεντρική κονσόλα, οι επιβάτες υποβλήθηκαν σε τεστ προσομοίωσης μιας χειμερινής ημέρας με 0°C και μιας καλοκαιρινής ημέρας με 30°C. Στη συνέχεια, κλήθηκαν να αξιολογήσουν το επίπεδο άνεσης με κριτήριο την αίσθηση μιας υπερβολικά υψηλής ή χαμηλής θερμοκρασίας. Και στις δύο περιπτώσεις, ο φωτισμός της καμπίνας είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας από το σύστημα κλιματισμού, κατά 3,3% για την ψύξη και κατά 2,5% για τη θέρμανση.

Οι καινοτομίες του Transit Smart Energy Concept

Σημειώνεται, πως το Transit Smart Energy Concept φέρει έξι ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή που φορτίζουν μία μπαταρία 12-volt, η οποία παρέχει ενέργεια για τη θέρμανση των καθισμάτων, τον φωτισμό της καμπίνας και τα ηλεκτρικά συστήματα του οχήματος. Επιπλέον, εξοπλίζεται με ένα σύστημα ανάκτησης θερμότητας που χρησιμοποιεί τη χαμένη θερμότητα από τα μέρη του κινητήρα, τον εξωτερικό αέρα και τον αέρα εντός της καμπίνας, για αύξηση της αυτονομίας κατά 20%. Ακόμα, διαθέτει αεριζόμενα παράθυρα με διπλά κρύσταλλα που μειώνουν τις κρύες επιφάνειας επαφής και περιορίζουν την απώλεια θερμότητας. Τέλος, στο πίσω τμήμα του πατώματος και στην οροφή, έχει τοποθετηθεί ειδική μόνωση που μειώνει περαιτέρω την απώλεια θερμότητας της καμπίνας.

Αξίζει να αναφερθεί, κλείνοντας, πως το εν λόγω ερευνητικό πρόγραμμα αποτελεί μέρος της δέσμευσης της Ford να προσφέρει μία «εξηλεκτρισμένη» έκδοση για κάθε μοντέλο της. Υπενθυμίζεται, πως η Ford έχει ανακοινώσει μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση του Transit van για την Ευρώπη, που πρόκειται να λανσαριστεί στην αγορά το 2021. Επιπλέον, διαθέτει ήδη στη γκάμα της το νέο Transit Custom Plug-In Hybrid, ένα υβριδικό βαν που φορτίζει τις μπαταρίες του στην πρίζα.