Τροχοί & TIR

Το «Κλιματικό Εργαστήριο» της Ford

Όλους τους καιρούς κάτω από μία στέγη, συγκεντρώνει το προηγμένο Κέντρο Κλιματικών Δοκιμών της Ford, επιτρέποντας στους μηχανικούς και δοκιμάζουν προσεχή μοντέλα στις πιο απαιτητικές συνθήκες και να
Σάββατο 30/06/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Όλους τους καιρούς κάτω από μία στέγη, συγκεντρώνει το προηγμένο Κέντρο Κλιματικών Δοκιμών της Ford, επιτρέποντας στους μηχανικούς και δοκιμάζουν προσεχή μοντέλα στις πιο απαιτητικές συνθήκες και να προσομοιώνουν όποιο καιρό θέλουν, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Στο πλαίσιο μιας επένδυσης 70 εκατομμυρίων ευρώ, το κέντρο δοκιμών προσφέρει την πρώτη αεροδυναμική σήραγγα για αυτοκίνητα που μπορεί να προσομοιώσει υψόμετρο 5.200 μέτρων. Η εγκατάσταση μπορεί επίσης να ψύξει δύο αίθουσες μέχρι τους -40o C και να τις θερμάνει μέχρι τους 55o C, αλλά και να δημιουργήσει 95% υγρασία. Οι ακραίες θερμοκρασίες κάνουν την εγκατάσταση της Ford στο John Andrews Product Development Centre στην Κολωνία, το θερμότερο, ψυχρότερο και πιο υγρό μέρος στην Ευρώπη, που φιλοξενεί και το μεγαλύτερο υψόμετρο στη Δυτική Ευρώπη.

Με το κέντρο σε πλήρη λειτουργικότητα, οι μηχανικοί μπορούν να δουλέψουν σε δέκα διαφορετικά οχήματα ταυτόχρονα. Οι δοκιμές καλύπτουν θέματα άνεσης, ασφάλειας και αντοχής, αλλά και ηλεκτρική απόδοση, φρενάρισμα, κλιματισμό (A/C), ρυμούλκηση τρέιλερ, θέρμανση καμπίνας και συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης. Οι μηχανικοί αναλύουν τις επιπτώσεις των ανέμων που πνέουν με υψηλή ταχύτητα στα εξωτερικά εξαρτήματα, ελέγχουν την αντοχή στη βροχή και το χιόνι και βλέπουν πόσο γρήγορα ξεπαγώνει ένα παρμπρίζ σε διαφορετικές θερμοκρασίες.

Παρακολουθήστε εδώ το σχετικό video της Ford Europe

Συνολικά, η εγκατάσταση απαιτεί ηλεκτρισμό 11 megawatts, αρκετό για την τροφοδοσία μιας μικρής πόλης 2.400 κατοίκων, που προέρχεται από πλήρως ανανεώσιμη, φιλική προς το περιβάλλον πηγή. Ο ηλεκτρισμός που παρέχει η RheinEnergie προέρχεται από πιστοποιημένες βιώσιμες πηγές στη Σκανδιναβία και καλύπτει όλες τις απαιτήσεις ηλεκτρικής ενέργειας των εγκαταστάσεων της Ford στην πόλη.

Το επαναστατικό κέντρο δοκιμών έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις δοκιμών που περιλαμβάνουν την πίστα Lommel Proving Ground, της Ford στο Βέλγιο, όπου τα αυτοκίνητα δοκιμάζονται για τη συμπεριφορά τους περνώντας από λακκούβες, σε συνθήκες πλευρικών ανέμων και σε «μπάνιο» αλμυρού νερού και λάσπης.

PreviousNext