Τροχοί & TIR

Roatel: Κοντέινερ - ξενοδοχείο για οδηγούς

Το είδαμε και αυτό: Δύο Γερμανοί από το Nusseldorf ξεκίνησαν να στήνουν κοντέινερ που έχουν διαμορφώσει ως δωμάτια ξενοδοχείου, με σκοπό να φιλοξενούν οδηγούς φορτηγών που θα πρέπει να κάνουν την εβ
Τετάρτη 20/01/2021 - 17:02
Κοινοποίηση στα Social Media

Το είδαμε και αυτό: Δύο Γερμανοί από το Nusseldorf ξεκίνησαν να στήνουν κοντέινερ που έχουν διαμορφώσει ως δωμάτια ξενοδοχείου, με σκοπό να φιλοξενούν οδηγούς φορτηγών που θα πρέπει να κάνουν την εβδομαδιαία διανυκτέρευσή τους εκτός καμπίνας σύμφωνα με τον κανονισμό.

Οι φιλόδοξοι Γερμανοί επιχειρηματίες τα ονομάζουν «Roatel» και σχεδιάζουν την επέκτασή τους σε δεκάδες αυτοκινητόδρομους, κάνοντας λόγω για εγκατάσταση 600 μονάδων.

Το πρώτο roatel μόλις άνοιξε στο Cloppenburg, που βρίσκεται ανάμεσα στο Bremen και το γερμανικό σύνορο με την Ολλανδία. Roatels στήνονται, επίσης, πλησίον της Φρανκφούρτης, του Αμβούργου, του Ανόβερο και θα ακολουθήσουν και σε άλλες πόλεις.

Μιλώντας στην εφημερίδα Bild, οι επιχειρηματίες περιέγραψαν το εσωτερικό κάθε δωματίου με το κυρίως δωμάτιο να περιλαμβάνει κρεβάτι, μια πολυθρόνα, ντουλάπα, τηλεόραση με επίπεδη οθόνη, WC με ντουζιέρα και τα απαραίτητα προϊόντα (σαμπουάν κ.λπ.).

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υποστήριξαν πως το κοντέινερ μαζί με τη διαμόρφωσή του (εσωτερικές και εξωτερικές επενδύσεις, δημιουργία εισόδου και παραθύρων) τους κοστίζει 120.000 ευρώ.

Και στην επόμενη ερώτηση σχετικά με το κόστος απάντησαν πως η διανυκτέρευση κοστίζει 46 ευρώ.

PreviousNext