Εντείνονται οι εργασίες προετοιμασίας και προκήρυξης του νέου διαγωνισμού για την προμήθεια των 1000 λεωφορείων, τα οποία προορίζονται για τον ΟΑΣΘ και τον ΟΑΣΑ και αυτό γιατί οι παρατηρούμενες καθυστερήσεις στις αστικές συγκοινωνίες των δύο πόλεων μεγαλώνουν συνεχώς, προκαλώντας την αγανάκτηση των πολιτών.

Την κατάσταση αυτή παραδέχτηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, κ. Γιώργος Σκόρδας με αφορμή διαμαρτυρίες φοιτητών για τις καθυστερήσεις στη  γραμμή «52» και εκτίμησε πως σε περίπου ένα με ενάμιση χρόνο θα ξεκινήσει η παράδοση των πρώτων από τα 350 νέα λεωφορεία που προορίζονται για τη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, ο κ. Σκόρδας ανέφερε πως τα 300 από τα 350 νέα λεωφορεία θα είναι ηλεκτροκίνητα «βάσει της νέας πολιτικής της ΕΕ για την ηλεκτροκίνηση» στο πλαίσιο μείωσης των ρύπων, όπως αναλυτικά αναφέρθηκε κατά το Εκθεσιακό Συνέδριο Ηλεκτροκίνηση expo που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα, ενώ τα υπόλοιπα 50 θα είναι πετρελαιοκίνητα για την κάλυψη συγκεκριμένων διαδρομών.

Ο κ. Σκόρδας ανέφερε, επίσης, πως η σύμβαση με τα ΚΤΕΛ θα υλοποιηθεί στην αρχή του νέου χρόνου, δίνοντας τη δυνατότητα να μεταφερθούν περίπου 60-70 λεωφορεία που κυκλοφορούν εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος εντός αυτού.