Τροχοί & TIR

«Σκαφάτοι», προσέξτε την έλξη

Βγαίνουν την εποχή αυτή τα διάφορα σκάφη από γκαράζ και πυλωτές με σκοπό οι ιδιοκτήτες τους να τα μεταφέρουν στις ακτές και στις μαρίνες. Μπροστά το αυτοκίνητο 4x4, τζιπ, αγροτικό ή επιβατικό και πί
Πέμπτη 25/04/2019 - 14:27
Κοινοποίηση στα Social Media

Βγαίνουν την εποχή αυτή τα διάφορα σκάφη από γκαράζ και πυλωτές με σκοπό οι ιδιοκτήτες τους να τα μεταφέρουν στις ακτές και στις μαρίνες. Μπροστά το αυτοκίνητο 4x4, τζιπ, αγροτικό ή επιβατικό και πίσω η κοτσαδούρα που σέρνει τρέιλερ με το σκάφος. Και κάπου στη διαδρομή, συνεργείο τροχονόμων σταματά τους «σκαφάτους» και μοιράζει κλήσεις.

Η συνήθης παράβαση με τσουχτερό πρόστιμο και ακινητοποίηση του οχήματος έχει να κάνει με την υπέρβαση του μικτού βάρους των 3,5 τόνων. Αν, δηλαδή, το αυτοκίνητο, το τρέιλερ και το σκάφος ξεπερνούν τους 3,5 τόνους – καθόλου σπάνιο – τότε ο μεν οδηγός πρέπει να έχει το κατάλληλο δίπλωμα οδήγησης (C1), το δε αυτοκίνητο να είναι εφοδιασμένο με ταχογράφο.

Αν αυτοκίνητο και τρέιλερ με σκάφος δεν ξεπερνούν τους 3,5 τόνους, το δίπλωμα πρέπει να είναι κατηγορίας ΒΕ. Και μη ξεχνάτε, επίσης, ότι η κοτσαδούρα απαιτεί και «σημείωμα έλξης» από το υπ. Μεταφορών.

Αν δεν έχετε τα παραπάνω, μην αποφασίσετε να βγείτε στον δρόμο. Προτιμήστε να καλέσετε ένα μικρό φορτηγό ΔΧ για να κάνει τη μεταφορά του σκάφους σας.

PreviousNext