Τροχοί & TIR

Κλοπέs εμπορευμάτων με το «Δούρειο Ίππο»

Η Europol (Ευρωπαϊκή Αστυνομία) ενημέρωσε τιs αρμόδιεs αρχέs των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για μια νέα μέθοδο που εφαρμόζουν οι οργανωμένεs σπείρεs κλοπής εμπορευμάτων από εμπορευματικά κέντρα και άλλα
Πέμπτη 25/04/2019 - 14:08
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Europol (Ευρωπαϊκή Αστυνομία) ενημέρωσε τιs αρμόδιεs αρχέs των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για μια νέα μέθοδο που εφαρμόζουν οι οργανωμένεs σπείρεs κλοπής εμπορευμάτων από εμπορευματικά κέντρα και άλλα σημεία συγκέντρωσηs προϊόντων.

Το κόλπο ονομάζεται «Δούρειοs Ίππος» και αυτό γιατί έναs κλέφτης μέλοs τηs σπείραs κρύβεται σε ένα ξύλινο κιβώτιο εύκολα ανοιγόμενο από μέσα, στο οποίο κιβώτιο έχει τοποθετηθεί η ένδειξη «εύθραυστο».

Το κιβώτιο, το παραδίδουν προs μεταφορά σε κάποια μεταφορική ή εταιρεία δεμάτων «courier». Όταν το φορτηγό ξεκινήσει, ο κλέφτηs βγαίνει από το κιβώτιο και ειδοποιεί συνεργούs του με κινητό τηλέφωνο, κατόπιν αρχίζει το «πλιάτσικο» στα άλλα κιβώτια και δέματα. Αντικείμενα αξίαs τα τοποθετεί στο κιβώτιο που ο ίδιοs βρισκόταν, ενώ «σταμπάρει» όσα θεωρεί, ότι περιέχουν εμπορεύματα μεγαλύτερης αξίαs. Στο μεταξύ, οι συνεργοί του έχουν επιλέξει το σημείο που θα στήσουν ενέδρα στο φορτηγό. Εκεί σκηνοθετούν ένα ατύχημα στο δρόμο με σκοπό το φορτηγό να αναγκαστεί να σταματήσει. Τότε, ο συνεργόs του, σκίζει το μουσαμά και αρχίζει η εκφόρτωση των εμπορευμάτων σε δικό τους φορτηγό, που φροντίζουν να φτάσει αμέσωs στο σημείο. Αν ο οδηγόs αντιληφθεί τι γίνεται, τότε σίγουρα θα δεχθεί την επίθεση των ληστών.

PreviousNext