Τροχοί & TIR

Στις τεχνολογίες του μέλλοντος η VW επενδύει 1,8 δισ. ευρώ

Περισσότερα από 1,8 δισ. ευρώ επενδύει φέτος η Volkswagen Commercial Vehicles, προκειμένου να μεταμορφωθεί από μία απλή αυτοκινητοβιομηχανία σε έναν πάροχο κινητικότητας. Το παραπάνω εντάσσεται στη
Τετάρτη 10/04/2019 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Μέλη του Δ.Σ. της Volkswagen Commercial Vehicles μπροστά από το ID. BUZZ CARGO και το mini-bus της MOIA που στηρίζεται στο ηλεκτρικό eCrafter.
Μέλη του Δ.Σ. της Volkswagen Commercial Vehicles μπροστά από το ID. BUZZ CARGO και το mini-bus της MOIA που στηρίζεται στο ηλεκτρικό eCrafter.

Περισσότερα από 1,8 δισ. ευρώ επενδύει φέτος η Volkswagen Commercial Vehicles, προκειμένου να μεταμορφωθεί από μία απλή αυτοκινητοβιομηχανία σε έναν πάροχο κινητικότητας. Το παραπάνω εντάσσεται στη στρατηγική «GRIP 2025+», η οποία περιλαμβάνει νέα προϊόντα, τη μετατροπή των εργοστασίων και την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών κινητικότητας.

Αναλυτικότερα, με σύνθημα «Μεταφέρουμε την επιτυχία» (We transport success), η στρατηγική GRIP 2025+ θα προσφέρει απαντήσεις σε βασικές προκλήσεις της βιομηχανίας, όπως την προστασία του κλίματος, την ψηφιοποίηση, τις νέες υπηρεσίες κινητικότητας και την αυτόνομη οδήγηση. Ταυτόχρονα, τα επαγγελματικά οχήματα που είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των πελατών, θα παραμείνουν βασικοί τομείς της δραστηριότητας της μάρκας, αλλά θα συμπληρώνονται ολοένα και περισσότερο από καινοτόμες υπηρεσίες κινητικότητας και μεταφορών.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων, η ανάπτυξη των αυτόνομων οχημάτων του ομίλου συγκεντρώνεται στο Ανόβερο. Επιπλέον, κατά τη δημιουργία νέων υπηρεσιών κινητικότητας, η Volkswagen Commercial Vehicles αξιοποιεί την τεχνογνωσία της θυγατρικής εταιρείας MOIA, η οποία μετά από επιτυχημένες δοκιμές στο Ανόβερο, ξεκινά στη γερμανική πόλη τη λειτουργία ηλεκτρικών λεωφορείων (shuttle buses) που στηρίζονται στο Crafter. Επιπροσθέτως, υψηλές προοπτικές ανοίγονται με την επικείμενη συνεργασία με τη Ford. Ακόμα, με την παραγωγή του ID. BUZZ από το 2022, η Volkswagen Commercial Vehicles ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στην ηλεκτρική εποχή.

Στο μεταξύ, ο Όμιλος Volkswagen παρουσίασε στη φετινή Εμπορική Έκθεση του Ανόβερο, τις ευέλικτα χρησιμοποιήσιμες ακάτους (PODs) και τις πιθανές χρήσεις τους. Πρόκειται για ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα, τα οποία εμφανίζονται όταν και όπου ζητηθούν. Στηρίζονται στην πλατφόρμα ΜΕΒ του ομίλου και έχουν μήκος έως και 4,80 μ., πλάτος 1,85 μ. και ύψος μέχρι και 2,15 μ. Στο περίπτερο της μάρκας στην έκθεση, βρέθηκαν τέσσερις εκδόσεις των εν λόγω POD: Το όχημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (Health Care POD), η άκατος για το λιανικό εμπόριο (Retail POD), η κινητή καφετέρια (Barista Bar POD) και ο κινητός σταθμός φόρτισης (Energy POD) ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Τα αυτόνομα ηλεκτρικά βαν θα αποτελέσουν την «πλατφόρμα» πάνω στην οποία θα στηριχθούν οι νέες επιχειρηματικές ιδέες.
PreviousNext