Τροχοί & TIR

Συμμαχία Toyota - Suzuki

Συμφωνία για μια κεφαλαιακή συμμαχία σύναψαν οι Toyota και Suzuki, προκειμένου να δημιουργήσουν μια μακροχρόνια εταιρική σχέση συνεργασίας σε νέους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτροκίνησης και
Πέμπτη 29/08/2019 - 11:13
Κοινοποίηση στα Social Media

Συμφωνία για μια κεφαλαιακή συμμαχία σύναψαν οι Toyota και Suzuki, προκειμένου να δημιουργήσουν μια μακροχρόνια εταιρική σχέση συνεργασίας σε νέους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης.

Βάσει της συμφωνίας, η Toyota σχεδιάζει να αποκτήσει 24 εκ. μετοχές της Suzuki αξίας 818 εκ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 4,94% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας. Αντίστοιχα, η Suzuki σχεδιάζει να αγοράσει μετοχές της Toyota αξίας 409 εκ. ευρώ.

Τονίζεται πως οι δύο όμιλοι θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανταγωνιστικά τόσο στην αγορά της Ιαπωνίας όσο και στις διεθνείς αγορές. Στόχος της συμμαχίας, είναι η κάθε εταιρεία να εκμεταλλευθεί το πεδίο εξειδίκευσης της άλλης. Έτσι, η Suzuki θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία της Toyota στην ηλεκτροκίνηση, «δανείζοντάς» της αντισταθμιστικά την εμπειρία της πάνω στην κατασκευή μικρών οχημάτων.

Υπενθυμίζεται, πως οι δύο εταιρείες είχαν ξεκινήσει να εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας στις 12 Οκτωβρίου 2016. Στις 20 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, μάλιστα, είχαν ανακοινώσει ότι σχεδιάζουν να εξελίξουν από κοινού νέα οχήματα και επιπλέον να συνεργαστούν στην παραγωγική διαδικασία.

PreviousNext