Τροχοί & TIR

Peugeot Traveller: ταξιδεύοντας Business Class

Μια αίσθηση προσιτής πολυτέλειας φιλοδοξεί να προσφέρει το νέο Peugeot Traveller Business Lux σε όσους το επιλέξουν. Συνδυάζει τη σχεδιαστική κομψότητα της γαλλικής εταιρείας, ένα πλήρες επίπεδο εξο
από Παναγιώτης Εμμανουήλ | Κυριακή 01/09/2019 - 02:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μια αίσθηση προσιτής πολυτέλειας φιλοδοξεί να προσφέρει το νέο Peugeot Traveller Business Lux σε όσους το επιλέξουν. Συνδυάζει τη σχεδιαστική κομψότητα της γαλλικής εταιρείας, ένα πλήρες επίπεδο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας, τη σημαντική ευρυχωρία για 8+1 επιβάτες και έναν ισχυρό κινητήρα που συνεργάζεται με ένα εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο. Όλα αυτά, μάλιστα, σε μια άκρως ανταγωνιστική τιμή. Σε ό,τι έχει να κάνει με το αισθητικό κομμάτι, το Traveller Business Lux το οποίο έχει στηριχθεί στην μακρύτερη έκδοση «L3» του οχήματος, δείχνει απόλυτα εναρμονισμένο με τα υπόλοιπα σύγχρονα μοντέλα της Peugeot. Διαθέτει, δηλαδή, δυναμική μορφή με πλούσιες καμπύλες, με την κάθετη μάσκα και τα LED φώτα ημέρας να κυριαρχούν στην εμπρόσθια όψη. Στο πλάι, πόντους πολυτέλειας προσθέτουν τα φιμέ κρύσταλλα και οι ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών, ενώ κάπως πιο συγκρατημένη είναι η σχεδίαση του πίσω τμήματος.

Όμορφο και ευρύχωρο σαλόνι

Περνώντας στο εσωτερικό του μεγάλου πολυχρηστικού οχήματος (MPV), εκτιμάς την κομψή σχεδίαση του ταμπλό, αλλά και τη δερματίνη με την οποία είναι επενδυμένα τα καθίσματα. Τα υλικά δείχνουν ποιοτικά και η συναρμογή τους προσεγμένη, με τις διάφορες θήκες μικροαντικειμένων να αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμες. Ο οδηγός θα εκτιμήσει την εργονομία των διάφορων χειριστηρίων, αλλά και της κεντρικά τοποθετημένης οθόνης αφής των 7 ιντσών, με το σύστημα infotainment να προσφέρει υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας. Πλήρης ενδείξεων και ευανάγνωστος είναι ο πίνακας οργάνων και ιδιαίτερα εύχρηστο το flat-bottom τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών.

Μόλις ανοίξει ηλεκτρικά η συρόμενη πλευρική πόρτα, αποκαλύπτονται έξι θέσεις ικανές να φιλοξενήσουν ενήλικες, στις οποίες έχουν τοποθετηθεί υποδοχές ISOFIX για την ασφαλή πρόσδεση έξι παιδικών καθισμάτων. Κανένας περιορισμός δεν υπάρχει στον αέρα για τα γόνατα, τους ώμους και τα κεφάλια των πίσω καθήμενων, οι οποίοι μάλιστα έχουν στη διάθεσή τους μια πλαφονιέρα οροφής με τρία ζεύγη αεραγωγών και ξεχωριστές ρυθμίσεις του (ιδιαίτερα αποδοτικού) κλιματιστικού. Εύκολη είναι η πρόσβαση στα καθίσματα της 3ης σειράς, όπως και η αναδίπλωσή τους στην περίπτωση που ο χώρος αποσκευών χρειαστεί να επεκταθεί από τα 980 λίτρα που είναι η ελάχιστη τιμή του (μέγιστος όγκος 4.900 λίτρα).

Δυνατός κινητήρας και γρήγορο κιβώτιο

Το Traveller Business Lux εξοπλίζεται με τη δυνατότερη έκδοση του 2λιτρου BlueHDi πετρελαιοκινητήρα της Peugeot, ο οποίος αποδίδει 180 ίππους ισχύος και 400 Nm ροπής. Συνεργάζεται με το εξαιρετικής λειτουργίας 8άρι αυτόματο κιβώτιο «ΕΑΤ8», προσδίδοντας στο αυτοκίνητο δυναμικές επιδόσεις και λογική κατανάλωση, καθώς παρόλο που το πιέσαμε αρκετά, είχαμε μια μέση κατανάλωση της τάξης των 8 λτ./100 χλμ. (5,5 λτ./100 χλμ. η εργοστασιακή τιμή).

Εντυπωσιακή είναι η γραμμικότητα της λειτουργίας του κινητήρα, όπως και τα χαμηλά επίπεδα θορύβου που παράγει, ακόμα και στις υψηλές στροφές. Αυτό που όμως κερδίζει πραγματικά τις εντυπώσεις, είναι το αυτόματο κιβώτιο, καθώς δεν εμφανίζει την παραμικρή υστέρηση στο ανέβασμα των στροφών, διευκολύνοντας κατά πολύ το έργο του οδηγού. Το ίδιο κάνουν και τα επικουρικά ηλεκτρονικά συστήματα που αυξάνουν τα επίπεδα άνεσης και ενεργητικής ασφάλειας.

Από τα πρώτα ήδη μέτρα που θα διανύσεις με το μεγάλο MPV της Peugeot, θα εκτιμήσεις τις ρυθμίσεις της ανάρτησης και την εξαιρετική ποιότητα κύλισης. To Traveller έχει ιδιαίτερα σταθερό πάτημα και επιπλέον διαθέτει άμεσο και σαφές τιμόνι. Κανένα παράπονο δεν είχαμε από την απόδοση των 4 δισκόφρενων (τα μπροστά αεριζόμενα), ενώ εκτιμήσαμε την ευελιξία του οχήματος, καθώς χάρη στο μικρό μήκος προβόλων, είναι ιδιαίτερα εύκολο στις μανούβρες (κύκλος στροφής 12,4 μ.). Παρά τον όγκο του οχήματος, οι αεροδυναμικοί θόρυβοι κινούμενοι με υψηλές ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο, δεν ενοχλούν. Αυτό που απαιτεί εξοικείωση είναι οι σχετικά αυξημένες κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές, κάτι που όμως αποτελεί κοινό παρονομαστή όλων των οχημάτων αυτής της κατηγορίας.

Ποιο είναι, όμως, το συγκριτικό πλεονέκτημα του Peugeot Traveller Business Lux; Θεωρούμε πως δεν είναι άλλο από την τιμή του, σε συνδυασμό πάντα με τα προηγμένα επιμέρους χαρακτηριστικά του, γεγονός που το κάνει να «αξίζει τα λεφτά» του. Και με το παραπάνω, θα λέγαμε, καθώς διαθέτει μια ιδιαίτερα προηγμένη γραμμή κίνησης, πλούσιο εξοπλισμό άνεσης, ασφάλειας και εντυπωσιακή ευρυχωρία.

PreviousNext