Τροχοί & TIR

Τα πέντε καυτά θέματα που απασχολούν τους Μεταφορείς ΦΔΧ

Με πέντε κρίσιμης σημασίας θέματα στην ημερήσια διάταξη, το Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας καλεί τους προέδρους όλων των ομοσπονδιών καθώς και τους προέδ
Τετάρτη 06/02/2019 - 17:21
Κοινοποίηση στα Social Media
συνέλευση πσχεμ
Το ΠΣΧΕΜ καλεί σε συνέλευση την Κυριακή 17/2/2019 και ώρα 10:00 π.μ.

Με πέντε κρίσιμης σημασίας θέματα στην ημερήσια διάταξη, το Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας καλεί τους προέδρους όλων των ομοσπονδιών καθώς και τους προέδρους των πρωτοβάθμιων σωματείων όλης της χώρας σε πανελλαδική γενική συνέλευση του κλάδου των χερσαίων εμπορευματικών μεταφορών, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17/2/2019 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων (Β. Τσιτσάνη και Ελ. Βενιζέλου γωνία) στον 1ο όροφο.

Τα προς συζήτηση πέντε θέματα είναι τα εξής:

  1. Συγκρότηση του παρατηρητηρίου κομίστρων και εφαρμογή του minimum κόστους.
  2. Την αναστολή της υπ’αριθμόν ΔΝΣγ/οικ.708 49/ΦΝ 393/2017 Υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ αρ.φύλλου 3769 ΤΕΥΧΟΣ Β 26/10/2017 περί απαγορεύσεως διελεύσεων από το παράπλευρο οδικό δίκτυο μέχρι της εφαρμογής του minimum κόστους
  3. Την πλήρη εφαρμογή του κανονισμού 561/2046 που αφορά τις ώρες εργασίας και ανάπαυσης των οδηγών.
  4. Εξεύρεση και προώθηση χρηματοδοτικών εργαλείων που θα ενισχύσουν τη ρευστότητα και θα βοηθήσουν την ανανέωση του στόλου μας.
  5. Αλλοδαπά έλεγχοι (vinieta).

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συνδικάτου Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, Β. Τζιμοράγκας, τα πρωτοβάθμια σωματεία θα πρέπει να έχουν συνεδριάσει με τα μέλη τους και οι πρόεδροι να κομίσουν την απόφαση για κάθοδο ή μη σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τα παραπάνω θέματα που απασχολούν τους ιδιοκτήτες ΦΔΧ έχουν τεθεί υπόψη  του υπ. Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, αν και η ικανοποίησή τους ή όχι εξαρτάται και από τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη.

Άμεσα, μόνο το θέμα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο παράπλευρο δίκτυο είναι αρμοδιότητα του υπ. Μεταφορών.

 

 

PreviousNext