Τη δυνατότητα ταχυδρομικής αποστολής των διπλωμάτων οδήγησης καθιερώνει για πρώτη φορά η Περιφέρεια Αττικής. Το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις οικείες Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών ανά Περιφερειακή Ενότητα, προκειμένου να δηλώνουν ή να επικαιροποιούν την ταχυδρομική τους διεύθυνση. Στη συνέχεια, με συστημένη αποστολή και χωρίς καμία επιβάρυνση, θα λαμβάνουν την άδεια οδήγησης, είτε πρόκειται για νέα είτε για ανανέωση ή επέκταση παλαιάς. Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να παραλάβει το δίπλωμα οδήγησης ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του, αυτό θα είναι εφικτό μόνο κατόπιν ραντεβού, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, τη δράση έχουν αναλάβει να συντονίσουν και να υλοποιήσουν ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Β. Γαννακόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Μεταφορών και Επικοινωνιών Η. Δόλγυρας. Σημειώνεται πως η εν λόγω πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια του πρόσφατου νόμου 4663/2020 (Α’ 30), που επιτρέπει στους οδηγούς να παραλαμβάνουν την ψηφιακή προσωρινή άδεια οδήγησης μέσω του gov.gr.

«Η Περιφέρεια Αττικής, με κεντρικό στόχο το δραστικό περιορισμό της ταλαιπωρίας των πολιτών στο γκισέ και τις πολύωρες αναμονές σε μία περίοδο που απαιτείται όλοι να αποφεύγουμε το συγχρωτισμό, κάνει ένα ουσιαστικό και έμπρακτο βήμα κατά της γραφειοκρατίας. Οι πολίτες με ένα τηλεφώνημα θα λαμβάνουν το δίπλωμα οδήγησης στο σπίτι τους. Τα αυτονόητα δεκαετιών σε προηγμένες χώρες της Ευρώπης και όλου του κόσμου, επιτέλους γίνονται πράξη και στην Ελλάδα. Περιφέρεια Αττικής και συναρμόδια Υπουργεία συνεργαζόμαστε στενά για να γίνει πράξη η μείωση της γραφειοκρατίας και ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.  

Για περισσότερες πληροφορίες, ανάλογα με την Περιφερειακή Ενότητα που διαμένετε, μπορείτε να επικοινωνείτε στα ακόλουθα τηλέφωνα:

  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών (Χολαργός): 2131600612

  • Βόρειος Τομέας Αθηνών (Μαρούσι): 2132100557

  • Νότιος Τομέας Αθηνών (Άλιμος): 2132101561

  • Δυτικός Τομέας Αθηνών (Περιστέρι): 2132100340

  • Ανατολική Αττική (Σταυρός Αγίας Παρασκευής):  2132122622

  • Δυτική Αττική (Ελευσίνα): 2131600964

  • Πειραιώς και Νήσων (Πειραιάς): 2131603125