Τροχοί & TIR

Volvo Trucks: Έλαβε παραγγελία 100 ηλεκτρικών φορτηγών από τη DFDS

Volvo FH Electric και FM Electric
Τρίτη 19/03/2024 - 13:22
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Volvo Trucks
φωτό: Volvo Trucks

Η Volvo Trucks έλαβε παραγγελία για 100 ηλεκτρικά φορτηγά από την εταιρεία logistics DFDS. Με αυτή την τελευταία παραγγελία, η DFDS έχει σχεδόν διπλασιάσει το στόλο των ηλεκτρικών φορτηγών Volvo σε 225 φορτηγά συνολικά - ο μεγαλύτερος εταιρικός στόλος ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου στην Ευρώπη.

Η DFDS, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ναυτιλίας και logistics στη Βόρεια Ευρώπη, διαπιστώνει αυξανόμενη ζήτηση για μεταφορές με μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Η εταιρεία έχει δώσει άλλη μια παραγγελία για 100 ηλεκτρικά φορτηγά στη Volvo. Η DFDS έχει ήδη αγοράσει συνολικά 125 ηλεκτρικά φορτηγά βαρέως τύπου από τη Volvo.

Ενενήντα πέντε ηλεκτρικά φορτηγά Volvo κυκλοφορούν σήμερα στη Σουηδία, τη Δανία, τη Λιθουανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία, ενώ τα υπόλοιπα τριάντα αναμένεται να παραδοθούν κατά τη διάρκεια του 2024. Χάρη στον αυξανόμενο στόλο των ηλεκτρικών φορτηγών της, η DFDS έχει μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 1.516 τόνους μέχρι το τέλος του 2023.

"Είμαι πολύ περήφανος που συνεχίζουμε τη στενή συνεργασία μας με την DFDS. Αυτή η παραγγελία για τα επιπλέον 100 ηλεκτρικά φορτηγά Volvo αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης τους στην εταιρεία μας. Η μεγάλη αύξηση του στόλου των ηλεκτρικών φορτηγών της DFDS δείχνει ότι οι μεταφορές χωρίς εκπομπές ρύπων είναι μια βιώσιμη λύση, εδώ και τώρα", λέει ο
Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

Τα νέα ηλεκτρικά φορτηγά θα αναπτυχθούν σε εννέα αγορές σε ολόκληρη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Σουηδία. Τα φορτηγά θα είναι από τα αναβαθμισμένα και πιο ενεργειακά αποδοτικά μοντέλα Volvo FH Electric και FM Electric.

Η DFDS διαθέτει σήμερα τον μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου στην Ευρώπη και βρίσκεται πολύ κοντά στο στόχο της, μέχρι το 2030 τουλάχιστον το 25% του στόλου της να αποτελείται από ηλεκτρικά φορτηγά.

"Θέλουμε να προωθήσουμε τη μετάβαση σε πιο βιώσιμες οδικές μεταφορές. Ο επεκτεινόμενος στόλος των ηλεκτρικών φορτηγών μας δεν θα συμβάλει μόνο στη μείωση των κλιματικών επιπτώσεων των δραστηριοτήτων μας. Θα επιτρέψει επίσης στη DFDS να υποστηρίξει περισσότερες εταιρείες που επιθυμούν να απαλλαγούν από τον άνθρακα στις αλυσίδες εφοδιασμού τους. Τα 100 νέα ηλεκτρικά φορτηγά υπογραμμίζουν τη δέσμευσή μας να προωθήσουμε την ανάπτυξη", ανέφερε ο Niklas Anderson, EVP, Logistic Division της DFDS.

Ορισμένα από τα νέα ηλεκτρικά φορτηγά θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά εμπορευμάτων από και προς το εργοστάσιο συναρμολόγησης της Volvo Trucks στο Γκέτεμποργκ. Από το 2019, η Volvo Trucks έχει πουλήσει ηλεκτρικά φορτηγά σε πελάτες σε 45 χώρες, σε έξι ηπείρους. 

Η Volvo προσφέρει σήμερα την ευρύτερη γκάμα προϊόντων του κλάδου με οκτώ ηλεκτρικά μοντέλα, που καλύπτουν μια πολύ μεγάλη ποικιλία μεταφορών εντός και μεταξύ πόλεων.

PreviousNext