Τροχοί & TIR

VOLVO TRUCKS: Ξεκίνησε η παραγωγή ηλεκτρικών FH για 44 τόνους

Η μαζική παραγωγή των βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών VOLVO μόλις ξεκίνησε και σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την ιστορική μάρκα που πλέον έρχεται να καλύψει και την κατηγορία των βαρέων ηλεκτρικών για συ
Τετάρτη 14/09/2022 - 11:42
Κοινοποίηση στα Social Media

Η μαζική παραγωγή των βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών VOLVO μόλις ξεκίνησε και σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την ιστορική μάρκα που πλέον έρχεται να καλύψει και την κατηγορία των βαρέων ηλεκτρικών για συνδυασμούς μέχρι 44 τόνους με τα Volvo FH.

Εδώ να υπενθυμίσουμε πως ήδη βρίσκονται σε παραγωγή τα μοντέλα των σειρών FM και FMX και είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι τα τρία αυτά ηλεκτρικά μοντέλα φορτηγών αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα (2/3) των πωλήσεων της μάρκας, στοιχείο που προεξοφλεί, θα λέγαμε, την ταχύτερη διείσδυση των ηλεκτρικών φορτηγών στις εμπορευματικές μεταφορές.

Με αφορμή την έναρξη της μαζικής παραγωγής των βαρέων ηλεκτρικών FH, η Volvo αναφέρει ότι η ζήτηση ηλεκτρικών φορτηγών αυξάνει στις περισσότερες αγορές και η ίδια με τα ηλεκτρικά μοντέλα που διαθέτει είναι σε θέση να καλύψει περί το 45% των μεταφορικών εφαρμογών στην Ευρώπη. Σημειώνει, επίσης, ότι το 2030 τουλάχιστον το 50% των φορτηγών που θα πωλούνται σε παγκόσμιο επίπεδο θα είναι ηλεκτρικά.

Η χιλιομετρική εμβέλεια των βαρέων ηλεκτρικών Volvo FH φτάνει τα 300 χιλιόμετρα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγάλες αποστάσεις, εφόσον ο χρόνος επιτρέπει ενδιάμεσες φορτίσεις από τους φορτιστές που τοποθετούνται στους ΣΕΑ.

PreviousNext