Τροχοί & TIR

Ξεκινά η παραγωγή των DAF XD & XF Electric

Η DAF επεκτείνει τις εγκαταστάσεις παραγωγής της με ένα νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης ηλεκτρικών φορτηγών στο Αϊντχόβεν, όπου η παραγωγή της νέας γενιάς DAF XD και XF Electric θα ξεκινήσει αυτή την
Πέμπτη 16/02/2023 - 12:14
Κοινοποίηση στα Social Media

Η DAF επεκτείνει τις εγκαταστάσεις παραγωγής της με ένα νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης ηλεκτρικών φορτηγών στο Αϊντχόβεν, όπου η παραγωγή της νέας γενιάς DAF XD και XF Electric θα ξεκινήσει αυτή την άνοιξη. Αυτά τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα παρέχουν αυτονομία άνω των 500 χιλιομέτρων, γεγονός που αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα της DAF στην επιδίωξη ακόμη πιο βιώσιμων οδικών μεταφορών. 

Το ολοκαίνουργιο κτήριο «Electric Truck Assembly» βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της DAF Trucks στο Eindhoven. Η κατασκευή του εργοστασίου ολοκληρώθηκε σε δεκαοκτώ μήνες. Τα πρώτα φορ-
τηγά DAF XD και XF Electric θα βγουν από τη γραμμή συναρμολόγησης στους αμέσως επόμενους μήνες και η DAF αναμένει ότι η παραγωγή θα αυξηθεί σε αρκετές εκατοντάδες οχήματα ετησίως τα επόμενα χρόνια, ακολουθώντας την αυξανόμενη ζήτηση για πλήρως ηλεκτρικά φορτηγά.

Πολλές διαφορετικές διαμορφώσεις

Η βάση για κάθε ηλεκτρικό φορτηγό DAF νέας γενιάς είναι ένα λεγόμενο «glider», ένα πλαίσιο χωρίς γραμμή μετάδοσης κίνησης αλλά με καμπίνα, το οποίο κατασκευάζεται στην κύρια γραμμή παραγωγής φορτηγών της DAF. Τα μονά φορτηγά 4x2 και 6x2 και οι τράκτορες 4x2 ολοκληρώνονται στη συνέχεια σε φορτηγά XD και XF Electric σε μια διαδικασία οκτώ σταδίων στη γραμμή παραγωγής. Το νέο εργοστάσιο έχει στην πραγματικότητα δύο γραμμές συναρμολόγησης.

Τα πακέτα μπαταριών συναρμολογούνται στη γραμμή υποσυναρμολόγησης, ενώ όλα τα εξαρτήματα υψηλής τάσης, συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών και της γραμμής μετάδοσης κίνησης, είναι τοποθετημένα στο πλαίσιο του κάθε οχήματος στην κύρια γραμμή συναρμολόγησης. Στη συνέχεια, διενεργούνται διεξοδικοί έλεγχοι στους τελευταίους σταθμούς για να διασφαλιστεί ότι το φορτηγό είναι σε άψογη κατάσταση λειτουργίας.

Εξατομίκευση

Όπως με κάθε όχημα DAF, τα XD και XF Electric είναι ειδικά κατασκευασμένα για να ταιριάζουν απόλυτα με τις επιθυμίες και τη μεταφορική εφαρμογή κάθε πελάτη ξεχωριστά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ηλεκτρικές γραμμές μετάδοσης κίνησης PACCAR είναι modular (αρθρωτές). Εκτός από τη διαθεσιμότητα δύο κινητήρων PACCAR EX (με έξι διαφορετικές εκδόσεις ισχύος), τα πακέτα μπαταριών μπορούν επίσης να τοποθετηθούν σε διαφορετικές θέσεις στο πλαίσιο, ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη. Αυτό εγγυάται μέγιστη ευελιξία για τους υπερκατασκευαστές.

Τα DAF XD και XF Electric παρουσιάστηκαν στην έκθεση IAA στο Ανόβερο τον Σεπτέμβριο του 2022. Οι πλήρως ηλεκτρικές γραμμές μετάδοσης κίνησης της PACCAR αποδίδουν ισχύ μεταξύ 170 και 350 kW (210 έως 480 ίπποι). Το DAF προσφέρει επίσης μια επιλογή πακέτων μπαταριών χρησιμοποιώντας μια modular/αρθρωτή προσέγγιση. Το μικρότερο πακέτο έχει χωρητικότητα 210 kWh και προσφέρουν αυτονομία έως και 200 χιλιόμετρα. Το μεγαλύτερο έχει 5 συστοιχίες, χωρητικότητας 525 kWh και μπορεί να πετύχει αυτονομία πάνω από 500 χιλιόμετρα. Τα ηλεκτρικά φορτηγά είναι εξοπλισμένα για γρήγορη φόρτιση και ακόμη και η μεγαλύτερη μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από 0% έως 80% σε λίγο περισσότερο από 45 λεπτά.

PreviousNext