Τροχοί & TIR

Ξεκίνησε η κανονική παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών DAF

Σε λειτουργία τέθηκε μετά την τελετή των εγκαινίων το εντελώς νέο εργοστάσιο της DAF για την παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών φορτηγών (μόνο με μπαταρίες). Το εργοστάσιο των ηλεκτρικών DAF βρίσκεται και α
Πέμπτη 27/04/2023 - 14:08
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε λειτουργία τέθηκε μετά την τελετή των εγκαινίων το εντελώς νέο εργοστάσιο της DAF για την παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών φορτηγών (μόνο με μπαταρίες).

Το εργοστάσιο των ηλεκτρικών DAF βρίσκεται και αυτό στο Eindhoven -όπου κατασκευάζονται τα φορτηγά DAF πετρελαίου- και καταλαμβάνει έκταση 5.000 τετ. μέτρων.

Ξεχωρίζει καθώς, παράλληλα της βασικής γραμμής παραγωγής των ηλεκτροκίνητων φορτηγών, συνυπάρχουν και δύο γραμμές για την προετοιμασία των συστοιχιών των μπαταριών και της ηλεκτρικής γραμμής κίνησης που περιλαμβάνει τον κλωβό υψηλού βολτάζ, συνδέσμους και άλλα εξαρτήματα της ηλεκτροκίνησης.

Στην κεντρική γραμμή παραγωγής γίνεται η τοποθέτηση του ηλεκτρικού μοτέρ με ενσωματωμένο το κιβώτιο ταχυτήτων. Τα ηλεκτρικά μοτέρ προέρχονται από τη «μαμά» εταιρεία, την αμερικανική PACCAR, τα οποία συνδυάζει με τις ανάλογες μπαταρίες χωρητικότητας από 210 μέχρι 525 kWh.

Τα παραπάνω μηχανικά σύνολα εξοπλίζουν τις σειρές των ηλεκτρικών φορτηγών DAF XD και XF electric και παρέχουν μια χιλιομετρική αυτονομία μέχρι 500 χιλιόμετρα η οποία με επαναφόρτιση μπορεί να φτάσει τα 1000 χιλιόμετρα. Η φόρτιση μέχρι το 80% της χωρητικότητας των μπαταριών μπορεί να γίνει σε 45 λεπτά της ώρας.

PreviousNext