Τροχοί & TIR

Ζήτησε 600 ηλεκτρικά Scania η Girteka

Την Scania επέλεξε ο μεγαλύτερος μεταφορέας της Ευρώπης για να περάσει στην ηλεκτροκίνηση, ζητώντας 600 βαριά ηλεκτρικά φορτηγά με ορίζοντα 4ετίας. Η φιλόδοξη αυτή συνεργασία δίνει επιπλέον έμφαση σ
Τετάρτη 21/12/2022 - 14:24
Κοινοποίηση στα Social Media

Την Scania επέλεξε ο μεγαλύτερος μεταφορέας της Ευρώπης για να περάσει στην ηλεκτροκίνηση, ζητώντας 600 βαριά ηλεκτρικά φορτηγά με ορίζοντα 4ετίας.

Η φιλόδοξη αυτή συνεργασία δίνει επιπλέον έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα, στην εμπειρία του οδηγού, και έρχεται ως μέρος της κοινής δέσμευσης των δύο εταιρειών για μείωση των εκπομπών από τον τομέα των μεταφορών.

Παράλληλα, Scania και Girteka θα συνεργαστούν για τη δημιουργία υποδομής φόρτισης και τη βελτιστοποίηση λύσεων φόρτισης. Στόχος είναι να συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών των πελατών της Girteka με ανταγωνιστικό κόστος.

Εκτός από τη συμφωνία για τα ηλεκτρικά οχήματα, η ανάπτυξη των μεταφορών της Girteka θα πραγματοποιηθεί και με την προμήθεια οχημάτων με το νέο Super κινητήρα της Scania, ο οποίος προσφέρει οκτώ τοις εκατό εξοικονόμηση καυσίμου σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Το 2022 η Scania κέρδισε το Green Truck βραβείο για έκτη συνεχή χρονιά. Θα δοθεί επίσης έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό: Οι εταιρείες συμφώνησαν να συνεργαστούν για την ασφάλεια των οδηγών.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με τη Girteka, η οποία συμμερίζεται τον στόχο μας να κάνουμε το σύστημα μεταφορών πιο βιώσιμο», λέει ο Stefano Fedel, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Επικεφαλής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ στη Scania και πρόσθεσε:

«Στο πλαίσιο του στόχου μας να πετύχουμε ένα σημαντικό μερίδιο ηλεκτρικών φορτηγών στις πωλήσεις μας τα επόμενα χρόνια, είναι ζωτικής σημασίας να συνεργαστούμε με βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς στο ευρωπαϊκό σύστημα μεταφορών».

PreviousNext