Τροχοί & TIR

Truck Trial

Στις λάσπες, στους γκρεμούς, στα βράχια...όπως λέμε... Truck Trial Μπορεί η ταχύτητα να εντυπωσιάζει και οι αγώνες πίστας να συγκεντρώνουν χιλιάδες θεατές, όμως και οι αγώνες Truck Trial έχουν το δι
Κυριακή 26/02/2012 - 22:26
Κοινοποίηση στα Social Media
Truck Trial
Truck Trial

Στις λάσπες, στους γκρεμούς, στα βράχια...όπως λέμε... Truck Trial

Μπορεί η ταχύτητα να εντυπωσιάζει και οι αγώνες πίστας να συγκεντρώνουν χιλιάδες θεατές, όμως και οι αγώνες Truck Trial έχουν το δικό τους φανατικό κοινό. Που παρακολουθεί ειδικά διασκευασμένα φορτηγά να πραγματοποιούν επιδείξεις δεξιοτεχνίας με πολλά απρόοπτα, κυρίως ανατροπές.

Οι διαδρομές περιλαμβάνουν ειδικά τερέν με διάφορους βαθμούς δυσκολίας όπως εδαφικές κλίσεις μέχρι 30% που απαιτούν αναρρίχηση, καταβάσεις σε έδαφος με πλαϊνή κλίση, κατάβαση και ανάβαση από τάφρους, υδάτινες διελεύσεις μέσα από λασπόνερα που σχεδόν καλύπτουν το φορτηγό, διελεύσεις ανάμεσα από βράχια και πέτρες πάνω σε πλαγιές βουνού κ.α.



Οι αγώνες γίνονται σε αρκετά σημεία της Ευρώπης και παίρνουν μέρος οχήματα 4x4, 6x6 και 4αξονικά με κίνηση στους 3 ή στους 4 άξονες (8x6 ή 8x8). Οι κινητήρες είναι αυτοί που εξοπλίζουν και τα φορτηγά που παίρνουν μέρος στους αγώνες όπως στο (πρώην) Ντακάρ κ.α. δηλαδή TATRA, KAMAZ, MAN, CATERPILLAR κ.α.

PreviousNext