Τροχοί & TIR

Συγκρίνουμε 8 γνωστά ελαφρά επαγγελματικά

Μεγάλη Συγκριτική Δοκιμή Αρκτικό Τεστ Βαν 2012 Ice Road Vanners! Συμμετέχουμε στο μεγαλύτερο συγκριτικό της Ευρώπης με εννέα (8+1) διαφορετικά βαν να δοκιμάζονται στα όρια της αντοχής τους και να κα
από Κείμενο: Jarlath Sweeney Φωτογραφίες: Richard Kienberger Απόδοση: Βασίλης Δαραμούσκας | Πέμπτη 29/03/2012 - 12:28
Κοινοποίηση στα Social Media
Arctic Van Test
Συγκρίνουμε 8 γνωστά ελαφρά επαγγελματικά

Μεγάλη Συγκριτική Δοκιμή

Αρκτικό Τεστ Βαν 2012

Ice Road Vanners!

Συμμετέχουμε στο μεγαλύτερο συγκριτικό της Ευρώπης με εννέα (8+1) διαφορετικά βαν να δοκιμάζονται στα όρια της αντοχής τους και να καλύπτουν πάνω από 800 χιλιόμετρα σε θερμοκρασίες από -5 μέχρι -15 βαθμούς Κελσίου οι οποίες δεν είναι πλέον σπάνιες και για τη χώρα μας, αν κρίνουμε από τον τελευταίο χειμώνα.

Το Αρκτικό Τεστ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στους τακτικούς αναγνώστες του Τ&Τ καθώς η συντακτική ομάδα του περιοδικού συμμετέχει συχνά στη διεξαγωγή του. Είναι εδώ και 18 χρόνια η μοναδική συγκριτική δοκιμή του είδους στην Ευρώπη, με πραγματικά ακραίες καταπονήσεις και δοκιμασίες για οχήματα και οδηγούς, που όμως, προσφέρουν πολύτιμα συμπεράσματα για τις δυνατότητες των βαν και (εναλλάξ) ελκυστήρων που συμμετέχουν σε αυτό. Στη φετινή του εκδοχή οι συνθήκες για το τετραήμερο του test drive ήταν γνώριμες –πάγος, χιόνι και θερμοκρασίες υπό το μηδέν. 

Η συμμετοχή από πλευράς κατασκευαστών ξεπέρασε κάθε προσδοκία με 9 αυτοκίνητα από 8 κατασκευαστές. Οι προδιαγραφές των δημοσιογράφων όριζαν πως τα LCVs που θα συμμετείχαν έπρεπε να είναι πάνελ βαν –οι γνωστές μας «κλούβες» δηλαδή- με χώρο φόρτωσης μεταξύ 10 και 12 κυβικών μέτρων και κινητήρες ισχύος πέριξ των 140 ίππων, αντιρρυπαντικών προδιαγραφών Euro5.

Στη «γραμμή εκκίνησης» στο Ελσίνκι βρήκαμε λοιπόν, τα εξής αυτοκίνητα: Citroen Jumper, Fiat Ducato, Ford Transit, Iveco Daily, Mercedes-Benz Sprinter, Nissan NV400, Opel Movano και (δύο) Volkswagen Crafter. Μία άκρως εντυπωσιακή σύνθεση. Ενδεικτικό του κύρους του θεσμού, το γεγονός ότι, Mercedes-Benz και Iveco μας διέθεσαν οχήματα κατευθείαν από τη γραμμή παραγωγής.

Στο επετειακό ΤΡΟΧΟΙ & TIR Απριλίου που κυκλοφορεί αξιολογούμε ένα ένα τα οχήματα μετά τη δοκιμή τους και τα αποτελέσματα είναι στη διάθεσή σας.

Arctic Van Test

Στο ίδιο τεύχος #288

PreviousNext