Τροχοί & TIR

Οδηγούμε τα νέα Euro 6 Λεωφορεία Solaris

Η Solaris παρουσίασε στο Βερολίνο, τα δύο πρώτα μοντέλα από τη νέα γκάμα Euro 6 των λεωφορείων που κατασκευάζει. Τα οχήματα που οδηγήσαμε προορίζονται για πελάτη από τη Γερμανία και φέρουν Euro 6 κινητήρες των DAF και Cummins. Τα στελέχη της πολωνικής εταιρείας δήλωσαν στο Τ&Τ ότι, οι δύο συγκεκριμένοι προμηθευτές, με τους οποίους η Solaris συνεργάζεται εδώ και χρόνια, θα είναι οι αποκλειστικοί συνεργάτες της από εδώ και στο εξής. Δρομολόγιο στο Βερολίνο Είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε το νέο Solaris Urbino 18 Euro 6 στην ίδια ακριβώς διαδρομή όπου δρομολογούνται τα αρθρωτά λεωφορεία που προμήθευσε η εταιρεία στον οργανισμό αστικών συγκοινωνιών της πόλης. Να αναφέρουμε ότι, οι πόλεις με τα περισσότερα λεωφορεία της Solaris στην Ευρώπη, είναι η Βαρσοβία, η Αθήνα και το Βερολίνο –με αυτή τη σειρά. Σημείο προσοχής στο εσωτερικό, είναι η διαμόρφωση του χώρου εργασίας, με το μοντέρνο σε σχεδιασμό ταμπλό και το εντυπωσιακό τριάκτινο τιμόνι. Η διάταξη των χειριστηρίων είναι πολύ σωστή και η εξοικείωση του οδηγού, άμεση. Η ορατότητα είναι στα υψηλά επίπεδα που αναμένεις από αντίστοιχη κατασκευή.Αναλυτική περιγραφή της δοκιμής και των εντυπώσεών μας στο τεύχος Νοεμβρίου που κυκλοφορεί.
από Βασίλης Δαραμούσκας | Παρασκευή 01/11/2013 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Solaris παρουσίασε στο Βερολίνο, τα δύο πρώτα μοντέλα από τη νέα γκάμα Euro 6 των λεωφορείων που κατασκευάζει. Τα οχήματα που οδηγήσαμε προορίζονται για πελάτη από τη Γερμανία και φέρουν Euro 6 κινητήρες των DAF και Cummins. Τα στελέχη της πολωνικής εταιρείας δήλωσαν στο Τ&Τ ότι, οι δύο συγκεκριμένοι προμηθευτές, με τους οποίους η Solaris συνεργάζεται εδώ και χρόνια, θα είναι οι αποκλειστικοί συνεργάτες της από εδώ και στο εξής.

Δρομολόγιο στο Βερολίνο

Είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε το νέο Solaris Urbino 18 Euro 6 στην ίδια ακριβώς διαδρομή όπου δρομολογούνται τα αρθρωτά λεωφορεία που προμήθευσε η εταιρεία στον οργανισμό αστικών συγκοινωνιών της πόλης. Να αναφέρουμε ότι, οι πόλεις με τα περισσότερα λεωφορεία της Solaris στην Ευρώπη, είναι η Βαρσοβία, η Αθήνα και το Βερολίνο –με αυτή τη σειρά. Σημείο προσοχής στο εσωτερικό, είναι η διαμόρφωση του χώρου εργασίας, με το μοντέρνο σε σχεδιασμό ταμπλό και το εντυπωσιακό τριάκτινο τιμόνι. Η διάταξη των χειριστηρίων είναι πολύ σωστή και η εξοικείωση του οδηγού, άμεση. Η ορατότητα είναι στα υψηλά επίπεδα που αναμένεις από αντίστοιχη κατασκευή.Αναλυτική περιγραφή της δοκιμής και των εντυπώσεών μας στο τεύχος Νοεμβρίου που κυκλοφορεί.

Διαβάστε επίσης

.

Ο κινητήρας και το σύστημα ανάρτησης είναι τοποθετημένα απευθείας επάνω στο πλαίσιο, βοηθώντας στην απορρόφηση των έντονων κραδασμών σε εκτός δρόμου διαδρομές, διασφαλίζοντας παράλληλα μέγιστη σταθερότητα στην οδήγηση.

Αθήνα – Μετέωρα με το Volkswagen Multivan με έμφαση στην άνεση, την ασφάλεια και την πολυτέλεια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Το eMOOVY, το νέο ελαφρύ ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα με μικτό από 2,5 - 3,5 τόνους.

.

.

PreviousNext