Τροχοί & TIR

Η Euro 6 γκάμα της Volvo Trucks

Μετά την παρουσίαση του νέου Volvo FM Euro 6 την περασμένη Άνοιξη και την ανάλυση των τεχνικών χαρακτηριστικών του σε προηγούμενο τεύχος του Τ&Τ, βρισκόμαστε στη Σουηδία για να οδηγήσουμε για πρώτη φορά τη νέα μεσαία σειρά της εταιρείας. Το FM συγκαταλέγεται, ως γνωστόν, στην γκάμα βαρέων επαγγελματικών οχημάτων της Volvo ως η μεσαία σειρά με τη μέγιστη δυνατή ευελιξία ως προς τις μεταφορικές εφαρμογές, με στόχο τη μέγιστη εκμετάλλευση και την κάλυψη ενός όσο το δυνατόν πιο μεγάλου φάσματος αναγκών των πελατών. Και για το νέο μοντέλο, λοιπόν, η έμφαση δίνεται στις γνωστές τυπικές εφαρμογές όπως χύδην φορτία, υγρά, καύσιμα και αυτοκινητάμαξες με χαμηλό απόβαρο και γενικά στα στοιχεία που αυξάνουν την εκμετάλλευση. Το νέο FM δέχθηκε σειρά επεμβάσεων οι οποίες επιτρέπουν την απόλυτη σχεδόν προσαρμογή κάθε οχήματος από τη γραμμή παραγωγής στις εξατομικευμένες προδιαγραφές που ο πελάτης θα θέσει. Το νέο Volvo FM διατίθεται με 11λιτρους και 13λιτρους Euro 6 κινητήρες σε εφτά επίπεδα ισχύος, σε πέντε συνολικά διαφορετικές καμπίνες ημέρας και ύπνου. Αλλά και τα πλαίσια είναι διαθέσιμα με διαφορετικές διατάξεις αξόνων και διαφορετικά ύψη. Αναλυτική εμπειρία από τη δοκιμή του Euro 6 Volvo FM στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Νοεμβρίου που κυκλοφορεί.
από Βασίλης Δαραμούσκας | Παρασκευή 01/11/2013 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μετά την παρουσίαση του νέου Volvo FM Euro 6 την περασμένη Άνοιξη και την ανάλυση των τεχνικών χαρακτηριστικών του σε προηγούμενο τεύχος του Τ&Τ, βρισκόμαστε στη Σουηδία για να οδηγήσουμε για πρώτη φορά τη νέα μεσαία σειρά της εταιρείας.

Το FM συγκαταλέγεται, ως γνωστόν, στην γκάμα βαρέων επαγγελματικών οχημάτων της Volvo ως η μεσαία σειρά με τη μέγιστη δυνατή ευελιξία ως προς τις μεταφορικές εφαρμογές, με στόχο τη μέγιστη εκμετάλλευση και την κάλυψη ενός όσο το δυνατόν πιο μεγάλου φάσματος αναγκών των πελατών. Και για το νέο μοντέλο, λοιπόν, η έμφαση δίνεται στις γνωστές τυπικές εφαρμογές όπως χύδην φορτία, υγρά, καύσιμα και αυτοκινητάμαξες με χαμηλό απόβαρο και γενικά στα στοιχεία που αυξάνουν την εκμετάλλευση. Το νέο FM δέχθηκε σειρά επεμβάσεων οι οποίες επιτρέπουν την απόλυτη σχεδόν προσαρμογή κάθε οχήματος από τη γραμμή παραγωγής στις εξατομικευμένες προδιαγραφές που ο πελάτης θα θέσει.

Το νέο Volvo FM διατίθεται με 11λιτρους και 13λιτρους Euro 6 κινητήρες σε εφτά επίπεδα ισχύος, σε πέντε συνολικά διαφορετικές καμπίνες ημέρας και ύπνου.

Αλλά και τα πλαίσια είναι διαθέσιμα με διαφορετικές διατάξεις αξόνων και διαφορετικά ύψη.

Αναλυτική εμπειρία από τη δοκιμή του Euro 6 Volvo FM στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Νοεμβρίου που κυκλοφορεί.

PreviousNext