Τροχοί & TIR

Το Σημείωμα του Εκδότη

Στη Βουλγαρία ή στον «παράδρομο»; Αναβρασμός εν μέσω ψύχους. Οι περισσότερες κοινωνικές ομάδες και Επαγγελματικοί Κλάδοι βγήκαν στους δρόμους τις παγωμένες μέρες του χειμώνα διαμαρτυρόμενοι για τη ν
από Μανώλης Αγριμανάκης | Δευτέρα 01/02/2016 - 14:22
Κοινοποίηση στα Social Media

Στη Βουλγαρία ή στον «παράδρομο»;

Αναβρασμός εν μέσω ψύχους. Οι περισσότερες κοινωνικές ομάδες και Επαγγελματικοί Κλάδοι βγήκαν στους δρόμους τις παγωμένες μέρες του χειμώνα διαμαρτυρόμενοι για τη νέα φοροκαταιγίδα που έρχεται μαζί με τις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών. Ανάμεσα στους εξεγερμένους και οι αυτοκινητιστές που βιώνουν μια υπερφορολόγηση των ήδη εξασθενημένων εσόδων τους και μια νέα βαριά όσο και άδικη αύξηση στις ασφαλιστικές τους επιβαρύνσεις. Η ψήφιση του λεγόμενου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, με το όποιο καθησυχαστικό περιτύλιγμά του από την κυβερνητική πλευρά, θεωρούμε ότι θα προκαλέσει νέο κύμα μαζικής φυγής των αυτοκινητιστών προς Βουλγαρία και άλλες χώρες. Αυτοί που θα απομείνουν δύσκολα θα επιβιώσουν επαγγελματικά, ενώ κοινωνικά οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, μοιραία, θα οδηγηθούν στη φτωχοποίηση. Εναλλακτικός δρόμος σωτηρίας για τους εναπομένοντες σε τούτο τον τόπο αυτοκινητιστές (και όχι μόνο) δεν υπάρχει εκτός από τον γνωστό «παράδρομο» της φοροαποφυγής – εισφοροδιαφυγής. Αυτόν όμως τον «παράδρομο» της αποφυγής θα τον ακολουθήσουν πλέον μαζικά χιλιάδες επαγγελματίες. Που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα εισπράξει ελάχιστα και αυτά από τους λίγους που θα επιμένουν να πορεύονται με το σταυρό στο χέρι.

Τι τους ένοιαξε…

Αποκαλυπτικό με πολλές αναταράξεις, όσο και αντιδράσεις ήταν το κεντρικό θέμα του προηγούμενου τεύχους για τους μαγνήτες στα φορτηγά. Τεκμηριωμένο με τεχνική ανάλυση και επιβεβαιωμένο με μαρτυρίες παθόντων αυτοκινητιστών, το ρεπορτάζ αναδείκνυε τους θανάσιμους κινδύνους που εγκυμονεί για τους οδηγούς η τοποθέτηση μαγνήτη. Μια παρέμβαση που ευθύνεται για αρκετά ατυχήματα, μια παρέμβαση που η αποκάλυψή της από τις αρχές σε κάθε γωνιά της Ευρώπης επιφέρει εξοντωτικά πρόστιμα (γιατί άραγε;), μια παρέμβαση που επιπλέον συνιστά κατάφορα πράξη αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των συναδέλφων αυτοκινητιστών. Και έρχεται ένα δημοσίευμα του ΤΡΟΧΟΙ & TIR το οποίο αποκαλύπτει τις τραγικές συνέπειες που μπορεί να οδηγήσει αυτή η παρέμβαση. Η αντίδραση κάποιων οδηγών, ήταν να μας αποκαλέσουν «ρουφιάνους», γιατί πλέον οι αρχές θα γνωρίζουν το μέρος που τοποθετούν τους μαγνήτες και θα «φάνε πρόστιμο». Αυτό και μόνο τους ένοιαξε… Επειδή ωστόσο, είναι οδηγοί, ας διαβάσουν τι λέει το ίδιο το σωματείο τους στη σελ. 22 του τεύχους που κυκλοφορεί. Από μας, καλό δρόμο και καλά μυαλά.

Στο ίδιο τεύχος #334

PreviousNext