Τροχοί & TIR

2ο Scania Truck Meeting by Lepidas

Για δεύτερη φορά και με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Truck Meeting by Lepidas, μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο μηχανικός Γρηγόρης Λεπίδας, σε συνεργασία με όλη την ομάδα που τον πλαισιώνει και τον υπο
από Παύλος Μαυρομύτης | Δευτέρα 01/08/2016 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Για δεύτερη φορά και με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Truck Meeting by Lepidas, μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο μηχανικός Γρηγόρης Λεπίδας, σε συνεργασία με όλη την ομάδα που τον πλαισιώνει και τον υποστηρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιουλίου φίλοι των Scania –και όχι μόνο κατέφθαναν από νωρίς το πρωί στο εκθεσιακό κέντρο Ασπροπύργου, σε μια συγκέντρωση για τα φορτηγά μάρκας Scania. Μερικά από τα ομορφότερα που κοσμούν τους ελληνικούς δρόμους ήταν εκεί, γυαλισμένα και αστραφτερά, έτοιμα να υποδεχθούν τους επισκέπτες και να φωτογραφηθούν μαζί τους. Διάφορα μοντέλα, 143, 144, 164, R, το καθένα με τη δική του γοητεία και φινέτσα, τραβούσαν επάνω τους όλα τα βλέμματα. Αερογραφίες, ανοξείδωτα, εντυπωσιακά αυτοκόλλητα, τενόροι, μπάρες, προβολείς, ήταν μερικά από τα καλούδια που έφεραν επάνω τους.

Γι' αυτό άλλωστε ήταν δύσκολη η τελική ψηφοφορία για το ομορφότερο φορτηγό, με το κοινό να ψηφίζει για πρώτο το τριαξονικό του Χρήστου Σιαχρά, δεύτερο τον τράκτορα του Γιώργου Κουρέλου ενώ στην τρίτη θέση ισοβάθμισε ο τράκτορας του Δημήτρη Κόντου και το τριαξονικό του Θανάση Μπάρλα. Ανάμεσά τους ξεχωρίσαμε και άλλα αυτοκίνητα και αυτό που μας έκανε ευχάριστη εντύπωση είναι ότι ακόμη και στη σημερινή εποχή, με τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, υπάρχουν ιδιοκτήτες οι οποίοι ρίχνουν αρκετά χρήματα για την εξωτερική και εσωτερική βελτίωση των οχημάτων τους.

Ντουμάνια και ντεσιμπέλ

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των οχημάτων που βρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν η μεγάλη ιπποδύναμή τους, λογικό άλλωστε όταν στις περισσότερες μηχανές από αυτές έχει βάλει την τέχνη του ο Γρηγόρης Λεπίδας. Έτσι, σε κάθε πάτημα του γκαζιού έβγαιναν πολλά ντουμάνια από τις εξατμίσεις, γεμίζοντας με μαύρους καπνούς όλο το χώρο του εκθεσιακού.

Παράλληλα, το ένα όχημα συναγωνιζόταν το άλλο στον πιο δυνατό ήχο της εξάτμισης, με τις ελευθέρας να δουλεύουν ακατάπαυστα και να δίνουν το δικό τους ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση! Στο διαγωνισμό ντεσιμπελομέτρησης πρώτο ανακηρύχθηκε το R του Μαρίνου Δρακοντοειδούς, δεύτερο το 143 του Νικόλαου Γκόγκου και τρίτο το 164 του Αυστριακού Φρανς.

Scania by night...

Το Σάββατο βράδυ ο χώρος πλημμύρισε από όμορφους φωτισμούς, με αναμμένα προβόλια, φώτα λέντ, πρωτότυπους V8 φωτισμούς, κάνοντας τη νύχτα μέρα στον Ασπρόπυργο. Μας άρεσε ιδιαίτερα ότι ο κάθε ιδιοκτήτης ή οδηγός των οχημάτων έχει επιμεληθεί σχολαστικά τους φωτισμούς, ώστε τα Road Trains να προκαλούν ξεχωριστή εντύπωση το βράδυ.

Επιτυχημένη εκδήλωση

Στον απολογισμό του 2ου Truck Meeting το πρόσημο είναι θετικό, καθώς θεωρούμε επιτυχία να μαζευτούν περισσότερα από σαράντα οχήματα μόνο μάρκας Scania, μέσα σε ένα καυτό διήμερο του Ιουλίου και μάλιστα σε μια περίοδο όπου η δουλειά είναι ανεβασμένη. Το ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR, όπως το 2014 έτσι και φέτος ήτανεκεί, σαν χορηγός επικοινωνίας, απαθανατίζοντας όλες τις κορυφαίες στιγμές της εκδήλωσης και το κάθε φορτηγό ξεχωριστά.

Ραντεβού στο Transport Show 2016

Μια αφίσα (δεξιά φωτό) με το τιμόνι της νέας σειράς Scania, τοποθετημένη στο χώρο της εκδήλωσης, ήταν αρκετή για να δυναμιτίσει ακόμη περισσότερο το κλίμα, με αρκετούς Σκανιάκηδες να μας ζητούν πληροφορίες για το καινούργιο μοντέλο. Οι πληροφορίες ωστόσο είναι ελάχιστες, ενώ είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλουμε ότι στις 13-16 Οκτωβρίου η νέα ναυαρχίδα της Σουηδικής εταιρείας θα είναι στο M.E.C Παιανίας και θα σας περιμένει να φωτογραφηθείτε μαζί της και να τη γνωρίσετε από κοντά. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι Σκανιάκηδες ανανεώνουν το ραντεβού τους στην έκθεση Transport Show 2016...

PreviousNext