Τροχοί & TIR

Aπό το Supply Chain στο Value Chain

Με θέμα «από το Supply Chain στο Value Chain» πραγματοποιήθηκε το συνέδριο που διοργάνωσε το Supply Chain Institute με την επιστημονική υποστήριξη της Planning και το οποίο παρακολούθησαν 225 διευθυ
Τετάρτη 01/11/2017 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Με θέμα «από το Supply Chain στο Value Chain» πραγματοποιήθηκε το συνέδριο που διοργάνωσε το Supply Chain Institute με την επιστημονική υποστήριξη της Planning και το οποίο παρακολούθησαν 225 διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων από διάφορα σημεία της χώρας, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως τα ελληνικά Logistics είναι ισχυρά και κινούνται προς αναζήτηση προστιθέμενης αξίας.

Παρουσιάστηκαν 12 case studies από την ελληνική αγορά, πολλές εκ των οποίων συνοδεύτηκαν από εξειδικευμένα videos.

«Προστιθέμενη αξία σημαίνει επίθεση»

Τον συντονισμό όλου του Συνεδρίου είχε ο κ. Σταμάτης Ανδριανόπουλος, Executive Consultant της Planning, ο οποίος άνοιξε το συνέδριο με μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία, μαγνητίζοντας το ακροατήριο. Τόνισε πως έχει φτάσει η ώρα της επίθεσης και προστιθέμενη αξία σημαίνει επίθεση. Ανέφερε πως η εφοδιαστική κινείται πλέον σε 2 κατευθύνσεις, και ενώ μέχρι τώρα βλέπαμε τη ροή από αριστερά προς δεξιά, τώρα το βλέμμα μας είναι στραμμένο δεξιά με αφετηρία τι θέλει ο πελάτης. Παράλληλα στόχος είναι να απαλλαγούμε από τις non-added value εργασίες, end –to– end από την παραγωγή μέχρι το merchandising. Σήμερα, δυνάμωσαν τα δύο άκρα με κεντρικοποίηση και αντέχουν οι μικρές επιχειρήσεις –παρόλο το μεγάλο rotation– και αυτό οδηγεί είτε σε μεγάλες παραγγελίες στους κεντρικοποιημένους ή σε μικρές (parcel) στη μικρή λιανική. Αναφέρθηκε στην αγορά που διαφοροποιείται και τον πελάτη που αλλάζει (αναλύοντας όλες τις αλλαγές), υπερθεμάτισε στην ανάγκη επανασχεδιασμού και προσανατολισμού του SC στο VC. Συνοψίζοντας τόνισε πως το μέλλον απαιτεί κατηγοριοποίηση των πελατών, surveys που να διαγιγνώσκουν τις απαιτήσεις των πελατών, εντοπισμό κοινών σημείων αυτοβελτίωσης με τους μεγάλους πελάτες και συνέργειες. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων διευθυντικά στελέχη του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, του ΣΕΒ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους και Logistics, ο γενικός γραμματέας του ΣΥΝΔΔΕ&L (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς & Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος), στελέχη της ΟΦΑΕ (Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος), του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος, όπως και καθηγητές καθώς και φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Στο ίδιο τεύχος #355

Διαβάστε επίσης

PreviousNext