Τροχοί & TIR

Με κρυφές (ιππο)δυνάμεις: Τα Αστέρια των αδερφών Καλκάνη

Από τα χωράφια της Γλυκόβρυσης στην κεντρική λαχαναγορά Αθηνών για ξεφόρτωμα και επιστροφή στη Λακωνία είναι το καθημερινό πρόγραμμα των αδερφών Καλκάνη, του Δημήτρη και του Βαγγέλη, που ασχολούνται
από Παύλος Μαυρομύτης | Πέμπτη 12/04/2018 - 09:42
Κοινοποίηση στα Social Media

Από τα χωράφια της Γλυκόβρυσης στην κεντρική λαχαναγορά Αθηνών για ξεφόρτωμα και επιστροφή στη Λακωνία είναι το καθημερινό πρόγραμμα των αδερφών Καλκάνη, του Δημήτρη και του Βαγγέλη, που ασχολούνται με την εμπορία αγροτικών προϊόντων. Οι δυο νέοι είναι πραγματικά ευτυχισμένοι γιατί έχουν καταφέρει να κάνουν το χόμπι τους δουλειά, καθώς από μικρά παιδιά θυμούνται τον εαυτό τους και τη ζωή τους όλη να περιστρέφεται γύρω από το φορτηγό.

Τελικά η μεγάλη ώρα έφτασε και σήμερα με δύο Mercedes-Benz οργώνουν όλη την Πελοπόννησο. Εκεί, και συγκεκριμένα στη Γλυκόβρυση είναι το σημείο συνάντησής μας, όταν ξαφνικά ακούμε ένα δυνατό θόρυβο από εξατμίσεις φορτηγών και δυο αστέρια λευκού και μπλε χρώματος να μας προσπερνούν σαν φωτοβολίδες! Προσπαθούμε να τους φτάσουμε με το επιβατικό μας αυτοκίνητο, μάταια βέβαια, γιατί τα δύο αστέρια πηγαίνουν… με χίλια, καλύπτοντας το δρόμο με πολλά ντουμάνια καπνού. Τελικά, θα τους προλάβουμε στην παραλία όπου θα στήσουμε τα αυτοκίνητα σε ένα ωραίο σημείο με φόντο το χιονισμένο Ταΰγετο. Κοιτώντας τα δύο αμάξια το μάτι πέφτει περισσότερο στο μπλε του Βαγγέλη, χάρη στο φρεσκοβαμμένο χρώμα της καμπίνας του και των περίτεχνων χρωματισμών στη μάσκα του.

Άλλωστε, αυτό είναι το σήμα κατατεθέν του συγκεκριμένου αυτοκινήτου που το κάνει ξεχωριστό και γρήγορα αναγνωρίσιμο. Το γκρι ανοιχτό, το γκρι σκούρο, το μαύρο και το μπλε χρώμα δίνουν έντονα στοιχεία, ξεκινώντας από τον προφυλακτήρα και καταλήγοντας επάνω στο γείσο με τους τέσσερις προβολείς. Την όλη εμφάνιση του διαξονικού συμπληρώνουν οι δυο επάνω προβολείς, η επίσης βαμμένη μπάρα, η φωτεινή επιγραφή καθώς και οι ανοξείδωτες λεπτομέρειες περιμετρικά του.

Με τη μουσική στη διαπασών

Το Mercedes-Benz του Βαγγέλη σε προκαλεί να ανοίξεις την πόρτα και να περάσεις στο εσωτερικό για να δεις τη δουλειά που έχει γίνει στο ηχοσύστημα και στον έξτρα ήχο του. Άλλωστε, όταν κάναμε τη φωτογράφιση γύρω από το αυτοκίνητο και οι πόρτες της καμπίνας ήταν κλειστές, η μουσική ακούγονταν δυνατά και με κρυστάλλινο ήχο, έχοντας σε πλήρη λειτουργία τα έξι ηχεία και τα δυο Subwoofer τα οποία έχουν μετατρέψει την καμπίνα του αστεριού σε ραδιοφωνικό σταθμό για δυνατά ακούσματα!

Τσίτα τα γκάζια

Όπως προλογίσαμε στην αρχή του θέματος τα δυο αμάξια περπατάνε βολίδα στο δρόμο χάρη στις μηχανικές τους μετατροπές. Η αλλαγή τρόμπας, τουρμπίνας και μπεκ, αύξησαν σημαντικά την ιπποδύναμή τους , με αυτό του Βαγγέλη να έχει φτάσει τους 370 ίππους και του Δημήτρη τους 280.

PreviousNext