Τροχοί & TIR

Πεντάστερη καμπίνα

Μια ερώτηση που μας κάνουν συχνά αυτοκινητιστές και οδηγοί αφορά το κατά πόσο είναι εύκολο ή δύσκολο να διατηρεί κάποιος σε άριστη κατάσταση ένα ταξιδιάρικο φορτηγό, στο θέμα της εμφάνισης, όταν μάλ
από Παύλος Μαυρομύτης | Τρίτη 10/04/2018 - 11:11
Κοινοποίηση στα Social Media

Μια ερώτηση που μας κάνουν συχνά αυτοκινητιστές και οδηγοί αφορά το κατά πόσο είναι εύκολο ή δύσκολο να διατηρεί κάποιος σε άριστη κατάσταση ένα ταξιδιάρικο φορτηγό, στο θέμα της εμφάνισης, όταν μάλιστα εκτελεί συνεχώς δρομολόγια και μένει μόνο λίγες ώρες στην έδρα του. Η απάντησή μας είναι πως όλα θα εξαρτηθούν από την όρεξη και το μεράκι του οδηγού, ώστε να διαθέτει τον απαραίτητο χρόνο πριν ή μετά το δρομολόγιο, καθώς ένα φορτηγό που το καθαρίζουν και το περιποιούνται συχνά τόσο λιγότερες ανάγκες έχει. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί ο Βαγγέλης Μίνου ο οποίος είναι οδηγός στο Volvo FH ιδιοκτησίας του Κώστα Μπίνου. Στο συγκεκριμένο συρόμενο συνδυάζεται η αγάπη του αφεντικού για το φορτηγό του με την όρεξη του οδηγού, βγάζοντας αυτό το όμορφο αποτέλεσμα. Θα συναντήσουμε τον Βαγγέλη Σάββατο μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη να καθαρίζει και να περιποιείται το Volvo και να μας λέει τα εξής: «Στο φορτηγό περνάμε τις περισσότερες μέρες της ζωής μας και από αυτό ζούμε, οπότε πρέπει να το προσέχουμε. Μου αρέσει το αμάξι να είναι καλοστημένο και κυμπάρικο στο δρόμο και γι’ αυτό το προσέχω αρκετά. Βέβαια σε αυτό με βοήθησε και ο μάστορας Βασίλης Αριτζόγλου με τον οποίο σχεδιάσαμε κάποια πράγματα από κοινού και εν συνεχεία τα έφτιαξε όπως ακριβώς τα ήθελα».

Εξωτερικά το συρόμενο δεν έχει φορτωθεί με πολλά αξεσουάρ πάρα μόνο όσα έκριναν ότι χρειάζονται για να βελτιωθεί αισθητικά, όπως για παράδειγμα οι διχρωμίες στην καμπίνα, στο σήμα, τη μάσκα, τα χερούλια, και τα σκαλοπάτια. Γενικότερα όμως το λευκό χρώμα της καμπίνας σε συνδυασμό με τους μπλε μουσαμάδες δημιουργούν έντονη διχρωμία

Από εκεί και πέρα το δυνατό σημείο του συγκεκριμένου FH είναι το εσωτερικό της καμπίνας με τις υπέροχες ταπετσαρίες του. «Αυτός είναι ο προσωπικός μου χώρος και θέλω να είναι πάντα άψογος. Ειδικά σε μια παλιά καμπίνα που έχουν περάσει πολλά χρόνια, πάνω από δέκα, θεωρώ ότι το φρεσκάρισμα ήταν απαραίτητο. Με την καινούργια ταπετσαρία πέρα του ότι κρύβονται όλες οι ατέλειες από τη φθορά του χρόνου, συγχρόνως είναι πιο ευχάριστη για τον οδηγό και αλλάζει την ψυχολογία στο δρομολόγιό του». Στο αυτοκίνητο της παρουσίασης η νέα ταπετσαρία έχει μετατρέψει την καμπίνα σε σουίτα πέντε αστέρων, χάρη στις δερματίνες κρεμ και καφέ χρώματος σε στυλ κουμπιών.

Πολύ καλή επιλογή αποτελεί ο φωτιζόμενος καθρέφτης στην πίσω πλευρά της καμπίνας ο οποίος προσφέρει επιπλέον φως το βράδυ και, τέλος, η τηλεόραση που βρίσκεται τοποθετημένη σε ιδανικό σημείο για να κυλούν πιο ευχάριστα οι ώρες ανάπαυσης του οδηγού.

PreviousNext