Τροχοί & TIR

Ταξινομήσεις επαγγελματικών οχημάτων

Αξιόλογη αύξηση 15,6% κατέγραψαν οι κατηγορίες των φορτηγών αυτοκινήτων πάνω από 3,5 τόνους κατά το φετινό πρώτο τετράμηνο σε σχέση με το περυσινό. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η αύξηση των ταξινομήσεων τω
από Θάλεια Αγριμανάκη | Κυριακή 17/06/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Αξιόλογη αύξηση 15,6% κατέγραψαν οι κατηγορίες των φορτηγών αυτοκινήτων πάνω από 3,5 τόνους κατά το φετινό πρώτο τετράμηνο σε σχέση με το περυσινό. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η αύξηση των ταξινομήσεων των λεωφορείων (34,8%) με τα minibus να αντιπροσωπεύουν τις μισές πωλήσεις.

Θετική παραμένει και η πορεία των LCV που έκλεισαν το πρώτο τετράμηνο με +10% έναντι του περυσινού και με τη Ford να οδηγεί την κούρσα με μερίδιο 17,4%, αρκετά υψηλό αν αναλογιστεί κανείς ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία «συνωστίζονται» περί τις 17 μάρκες.

Η MAN πέρασε στην πρώτη θέση των βαρέων φορτηγών μετά την ολοκλήρωση μιας σημαντικής παραγγελίας TGM που έλαβε από μεγάλη εταιρεία περισυλλογής απορριμμάτων και ανακύκλωσης, που δραστηριοποιείται στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Η συνολική εικόνα των ταξινομήσεων φορτηγών ανά των 3,5 τόνων διατηρεί τη Mercedes-Benz στην πρώτη θέση με 56 μονάδες, ακολουθούμενη από τη MAN με 33 αυτοκίνητα, ενώ στην τρίτη θέση με 17 μονάδες βρίσκεται η IVECO. Καλή ωστόσο είναι και η πορεία της VOLVO (11 μονάδες) αν αναλογιστεί κανείς ότι κατά κύριο λόγο διαθέτει μόνο βαρέα φορτηγά – τα περισσότερα των οποίων προορίζονται για μεγάλες αποστάσεις.

Εντυπωσιακό, ωστόσο στοιχείο, άξιο σχολιασμού, είναι η μεγάλη, τεράστια θα λέγαμε, διαφορά στις πωλήσεις των μεταχειρισμένων έναντι των καινούργιων. Οι πίνακες που ακολουθούν είναι αποκαλυπτικοί. Το σχόλιο δικό σας…

PreviousNext