Ταξινομήσεις επαγγελματικών οχημάτων

Πρώτο στο βαρέα φορτηγά ήταν το MAN TGM, με την εταιρεία να πουλά μέχρι τον περασμένο Απρίλιο, πέντε μονάδες των 19 τόνων και άλλες τέσσερις των 25,5 τόνων.

Αξιόλογη αύξηση 15,6% κατέγραψαν οι κατηγορίες των φορτηγών αυτοκινήτων πάνω από 3,5 τόνους κατά το φετινό πρώτο τετράμηνο σε σχέση με το περυσινό. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η αύξηση των ταξινομήσεων των λεωφορείων (34,8%) με τα minibus να αντιπροσωπεύουν τις μισές πωλήσεις.

Θετική παραμένει και η πορεία των LCV που έκλεισαν το πρώτο τετράμηνο με +10% έναντι του περυσινού και με τη Ford να οδηγεί την κούρσα με μερίδιο 17,4%, αρκετά υψηλό αν αναλογιστεί κανείς ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία «συνωστίζονται» περί τις 17 μάρκες.

Η MAN πέρασε στην πρώτη θέση των βαρέων φορτηγών μετά την ολοκλήρωση μιας σημαντικής παραγγελίας TGM που έλαβε από μεγάλη εταιρεία περισυλλογής απορριμμάτων και ανακύκλωσης, που δραστηριοποιείται στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Η συνολική εικόνα των ταξινομήσεων φορτηγών ανά των 3,5 τόνων διατηρεί τη Mercedes-Benz στην πρώτη θέση με 56 μονάδες, ακολουθούμενη από τη MAN με 33 αυτοκίνητα, ενώ στην τρίτη θέση με 17 μονάδες βρίσκεται η IVECO. Καλή ωστόσο είναι και η πορεία της VOLVO (11 μονάδες) αν αναλογιστεί κανείς ότι κατά κύριο λόγο διαθέτει μόνο βαρέα φορτηγά – τα περισσότερα των οποίων προορίζονται για μεγάλες αποστάσεις.

Εντυπωσιακό, ωστόσο στοιχείο, άξιο σχολιασμού, είναι η μεγάλη, τεράστια θα λέγαμε, διαφορά στις πωλήσεις των μεταχειρισμένων έναντι των καινούργιων. Οι πίνακες που ακολουθούν είναι αποκαλυπτικοί. Το σχόλιο δικό σας…

Στο ίδιο τεύχος: