Τροχοί & TIR

Η ψηφιακή αποθήκη του μέλλοντος

Ένα νέο κέντρο διανομής 59.272 m2, δημιουργούν από κοινού η Nestlé, η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ποτών στον κόσμο και η XPO Logistics, μία από τις μεγάλες εταιρείες logistics του πλανήτη. Η νέ
Σάββατο 14/07/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ένα νέο κέντρο διανομής 59.272 m2, δημιουργούν από κοινού η Nestlé, η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ποτών στον κόσμο και η XPO Logistics, μία από τις μεγάλες εταιρείες logistics του πλανήτη.

Η νέα μονάδα θα κατασκευαστεί στο πάρκο «SEGRO East Midlands Gateway Logistics Park», που βρίσκεται στο Λέστερσαϊρ του Ηνωμένου Βασιλείου. Η νέα εγκατάσταση, θα είναι κάτι σαν μια ψηφιακή αποθήκη του μέλλοντος. Θα είναι ιδιοκτησίας XPO Logistics και θα χρησιμοποιείται κυρίως από τη Nestlé για τα καταναλωτικά συσκευασμένα προϊόντα της. Επιπλέον, θα λειτουργεί και ως περιβάλλον δοκιμών για τα τεχνολογικά πρωτότυπα της XPO, πριν αυτά κυκλοφορήσουν στις αγορές του κόσμου.

Το ειδικά σχεδιασμένο κέντρο διανομής, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2020, θα περιλαμβάνει προηγμένα συστήματα διαλογής και ρομποτικής. Παράλληλα θα εξοπλίζεται με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες αυτοματισμού, που αναπτύχθηκαν από κοινού με την εταιρεία Swisslog Logistics Automation. Το ψηφιακό «οικοσύστημα» της μονάδας θα ενσωματώνει δεδομένα πρόβλεψης και «έξυπνες» μηχανές, αποτελώντας ένα από τα πιο εξελιγμένα κέντρα διανομής του κόσμου.

Η εγκατάσταση θα κατασκευαστεί πάνω σε τεχνητά οροπέδια, με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της οπτικής επίδρασης στους κοντινούς οικισμούς. Πρόσθετα μέτρα βιωσιμότητας περιλαμβάνουν το φωτισμό LED εξοικονόμησης ενέργειας, τη φιλική προς το περιβάλλον ψύξη αμμωνίας και το σύστημα συλλογής όμβριων υδάτων.

PreviousNext