Με δύο ναυτικούς κινητήρες, τον V12-1900 για yacht και μεγάλα σκάφη αναψυχής και τον D2676 για επαγγελματικά σκάφη, η ΜΑΝ Ελλάς συμμετείχε στην έκθεση Ποσειδώνια 2018, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών, αλλά και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου μπορούσαν να ενημερωθούν και για πρόσθετες λύσεις που προσφέρει η ΜΑΝ σε συνεργασία με εταιρείες-συνεργάτες στον ναυτικό κλάδο, όπως γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος από τη Lindenberg GmbH, κινητήρες και γεννήτριες υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τη ΜΑΝ Rollo BV, αλλά και συστήματα αυτοματισμού σκαφών από την εταιρεία Böning, όπως η εντυπωσιακή κονσόλα γέφυρας AHD1319 που συμπλήρωνε τα εκθέματα του περιπτέρου.

Η ενημέρωση για όλες αυτές τις λύσεις γινόταν απευθείας από τα στελέχη των παραπάνω εταιρειών σε συνεργασία με τον κ. Ν. Βουτσινά, Engines Manager της ΜΑΝ ΕΛΛΑΣ και τους συνεργάτες τεχνικής υποστήριξης που ήταν επίσης παρόντες. Όπως και πολλοί επισκέπτες κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο κ. Τσίπρας γνωρίζοντας τη ΜΑΝ ΕΛΛΑΣ από τη βασική της επιχειρηματική δραστηριότητα, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο γεγονός της ύπαρξης νέου, ξεχωριστού business unit με ναυτικούς κινητήρες. Με τον τρόπο αυτό ανέδειξε την επέκταση δραστηριοτήτων και την επένδυση της ΜΑΝ ΕΛΛΑΣ σε έναν σημαντικό και πολλά υποσχόμενο τομέα της ελληνικής οικονομίας.

Με την παρουσία της στα Ποσειδώνια 2018, με σημαντικές συζητήσεις για νέα projects με ναυτικούς κινητήρες στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και με δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργατών τεχνικής υποστήριξης που διαρκώς διευρύνεται, η ΜΑΝ ΕΛΛΑΣ συνεχίζει να επενδύει στο business unit των MAN Engines και ανανεώνει το επίσημο ραντεβού της με τον κόσμο της ναυτιλίας στα επόμενα Ποσειδώνια του 2020.