Τροχοί & TIR

ΦΙΧ μέχρι 1.300 kg ωφέλιμο για όσους δηλώνουν και γεωργικό εισόδημα

Διευκρίνιση παρέχει το υπ. Μεταφορών για τις άδειες κυκλοφορίας ΦΙΧ έως 2,5 τόνους σε φυσικά πρόσωπα που αποκτούν και δηλώνουν αγροτικό εισόδημα. Συγκεκριμένα, διευκρινίζονται τα εξής: Με την παρ. 3
Δευτέρα 13/08/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Διευκρίνιση παρέχει το υπ. Μεταφορών για τις άδειες κυκλοφορίας ΦΙΧ έως 2,5 τόνους σε φυσικά πρόσωπα που αποκτούν και δηλώνουν αγροτικό εισόδημα. Συγκεκριμένα, διευκρινίζονται τα εξής:

Με την παρ. 3 του άρθρου 56 του ν. 4530/2018 τροποποιείται η παρ. 2 του άρθρου 2 του ν.δ.49/1968, η οποία αφορά στην ταξινόμηση φορτηγού ιδιωτικής χρήσης ΜΑΜΦΟ μέχρι 2.500 χιλιόγραμμα στο όνομα φυσικών προσώπων, τα οποία αποκτούν και δηλώνουν αρμοδίως γεωργικό εισόδημα από οποιαδήποτε αγροτική δραστηριότητα. Με την τροποποίηση, επανέρχεται η δυνατότητα ταξινόμησης οχήματος με ωφέλιμο φορτίο μέχρι 1.300 χιλιόγραμμα από τα ανωτέρω πρόσωπα, δυνατότητα η οποία δεν είχε περιληφθεί στον ν. 4441/2016 (227 Α’).

Επιπλέον, απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση άδειας ΦΙΧ στην ανωτέρω κατηγορία δικαιούχων είναι η άσκηση άλλης κύριας επαγγελματικής δραστηριότητας.

Ως κύρια επαγγελματική δραστηριότητα για την εφαρμογή της διάταξης νοείται οποιαδήποτε ιδιότητα του φυσικού προσώπου, η οποία αποφέρει εισόδημα και η οποία συνεισφέρει περισσότερο στο σύνολο του δηλωθέντος εισοδήματος σε σχέση με την  αγροτική, όπως προκύπτει από το εκκαθαριστικό.

PreviousNext