Τροχοί & TIR

Φόρτιση ηλεκτροκίνητων στην Ιόνια Οδό

Μέχρι το τέλος του χρόνου, η Ιόνια Οδός θα γίνει ο πρώτος φιλικός στην ηλεκτροκίνηση αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα, παρέχοντας σε 5 σημεία της τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκίνητων. Οι εν λόγ
Δευτέρα 03/09/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μέχρι το τέλος του χρόνου, η Ιόνια Οδός θα γίνει ο πρώτος φιλικός στην ηλεκτροκίνηση αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα, παρέχοντας σε 5 σημεία της τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκίνητων.

Οι εν λόγω σταθμοί φόρτισης θα φιλοξενούνται στους έξι νέους «πράσινους» Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.), οι οποίοι με αυτό τον τρόπο θα πληρούν τη σχετική οδηγία της Ε.Ε. που επιβάλει υποδομή εναλλακτικών καυσίμων, περιλαμβανομένης της φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, σε όλους τους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους στη βάση συγκεκριμένων αποστάσεων μεταξύ των Σ.Ε.Α.

Οι σταθμοί της Ιόνιας Οδού που θα προσφέρουν πρώτοι τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, είναι αυτοί του Ευηνοχωρίου (τόσο προς Ιωάννινα όσο και προς Αντίρριο), αλλά και οι αμφίπλευροι της Φιλιππιάδας και του Επισκοπικού. «Πράσινοι» είναι και οι Σ.Ε.Α. Αμφιλοχίας και Αμβρακίας στην Ιόνια Οδό, καθώς και ο νέος Σ.Ε.Α. Αταλάντης στον Α.Θ.Ε. Να σημειωθεί επίσης, ότι οι έξι νέοι σταθμοί σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιριακού Τομέα ενεργειακής κλάσης Β+, λειτουργούν δηλαδή καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια.

PreviousNext