Τροχοί & TIR

Στα χέρια της Hiab περνά η Effer

Στην απόκτηση της εταιρείας κατασκευής γερανών Effer, προχώρησε η Hiab, η οποία είναι μέλος του ομίλου Cargotec. Το αντίτιμο της συμφωνίας είναι στα 50 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί
Τρίτη 18/09/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Στην απόκτηση της εταιρείας κατασκευής γερανών Effer, προχώρησε η Hiab, η οποία είναι μέλος του ομίλου Cargotec.

Το αντίτιμο της συμφωνίας είναι στα 50 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του τρέχοντος έτους. Η Effer θα συνεχίσει να λειτουργεί ως παρακλάδι της Hiab, διατηρώντας την επωνυμία της αλλά και το δίκτυο αντιπροσώπων της.

Η εξαγορά αυτή αποτελεί σημαντική πρόοδο για τη φιλοδοξία της Hiab να αναδειχθεί ως ο παγκόσμιος ηγέτης στους γερανούς. Με αυτό τον τρόπο, επιθυμεί να αποκτήσει μια πλήρη γκάμα προϊόντων, επεκτεινόμενη και στους φορτωτές βαρέως τύπου, ειδικά στην κατηγορία άνω των 100 tm, όπου η Effer θεωρείται ειδικός.

Υπενθυμίζουμε, τέλος, πως η Effer ιδρύθηκε το 1965 και από το 2005 αποτελεί μέλος του CTE Group. Σήμερα η γκάμα της περιλαμβάνει γερανούς με ανυψωτική ικανότητα από 3 έως 300 tm. Η Effer S.p.A. έχει την έδρα της στο Μινέρμπιο της Ιταλίας, απασχολεί περίπου 400 εργαζόμενους και διαθέτει περισσότερους από 100 αντιπροσώπους σε 60 χώρες. Οι πωλήσεις της το 2017 ανήλθαν σε 71 εκ. ευρώ και οδήγησαν σε λειτουργικό κέρδος περίπου 6,1 εκ. ευρώ.

PreviousNext