Τροχοί & TIR

Υπογράφεται η σύμβαση για το Θριάσιο

Μέσα στις μέρες αυτές επρόκειτο να υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή και τη λειτουργία του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο με την ταυτόχρονη καταβολή 10 εκ. ευρώ στη ΓΑΙΑΟΣΕ
Παρασκευή 14/09/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μέσα στις μέρες αυτές επρόκειτο να υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή και τη λειτουργία του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο με την ταυτόχρονη καταβολή 10 εκ. ευρώ στη ΓΑΙΑΟΣΕ από την παραχωρησιούχο κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ – Goldair (με ποσοστά 75% - 25% αντίστοιχα), η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση του ακινήτου για τα επόμενα 50 χρόνια. Όπως είναι γνωστό οι υπό ανέγερση υποδομές χωρίζονται σε δύο χρονικές περιόδους. Η πρώτη θα διαρκέσει δύο χρόνια και η δεύτερη οκτώ χρόνια. Συνολικά θα δομηθούν αποθηκευτικοί χώροι 240.000 τ.μ. από τον κατασκευαστή, που είναι η εταιρεία ΑΡΧΙΚΟΝ, ενώ το σύνολο των κατασκευών στα 588 στρέμματα είναι προϋπολογισμού περίπου 130 εκατ. ευρώ.

Θα ακολουθήσει, προς το τέλος του έτους ή στις αρχές του 2019 ο διαγωνισμός για το δεύτερο ΣΔΙΤ για το νέο εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο (γνωστό και ως Θριάσιο 2) με τριπλάσια έκταση (περίπου 1.650 στρέμματα), όπου φορέας υλοποίησης θα είναι ο ΟΣΕ και όπου αναμένεται να καταθέσουν προσφορές οι μεγάλες μεταφορικές επιχειρήσεις και εταιρείες logistics της χώρας.

PreviousNext