Σύγχρονα Λεωφορεία ΜΑΝ & Neoplan

Από τις αρχές του 2018, η MAN Truck & Bus λανσάρει με πρωτοφανείς ρυθμούς νέα πούλμαν και λεωφορεία, και όπως είδαμε σε εκδήλωση της εταιρείας στο Βερολίνο έπονται κι άλλα.

Αρχίζοντας από τα αστικά, μετά την πρεμιέρα της καινούργιας γενιάς λεωφορείων MAN Lion’s City, ετοιμάζονται εκδόσεις του μοντέλου με εναλλακτική γραμμή μετάδοσης κίνησης. Οι επισκέπτες της έκθεσης IAA θα δουν σε πρεμιέρα λοιπόν, το Lion’s City με το υβριδικό σύστημα MAN Efficient Hybrid, το οποίο πέρα από την ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση, συνδυάζεται με λειτουργία stop-start για ακόμη πιο αυξημένη αποδοτικότητα. Στο περίπτερο του κατασκευαστή, το Lion’s City θα επιδειχθεί ως όχημα με δύο άξονες, και πολλές ενδιαφέρουσες «πινελιές» όπως φωτιζόμενα άκρα στις πόρτες τα οποία θα υποδεικνύουν το άνοιγμα και κλείσιμο των θυρών σε διάφορα χρώματα. ΜΑΝ και Neoplan θα έχουν δεκάδες πρεμιέρες οχημάτων και εξαρτημάτων της γραμμής μετάδοσης κίνησης να δείξουν στην Έκθεση ΙΑΑ 2018, και «φυλάνε» τις περισσότερες για τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Σεπτεμβρίου (365) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί την 1η του μηνός στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.

Στο ίδιο τεύχος: