Τροχοί & TIR

«Τεχνικός Οχημάτων»

Η δυνατότητα παρακολούθησης προγράμματος σπουδών στην ειδικότητα «Τεχνικός Οχημάτων», παρέχεται στους απόφοιτους των επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Παιδείας. Πρόκ
Τετάρτη 24/10/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η δυνατότητα παρακολούθησης προγράμματος σπουδών στην ειδικότητα «Τεχνικός Οχημάτων», παρέχεται στους απόφοιτους των επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Παιδείας.

 Πρόκειται για το «μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας» που προβλέπεται στο νόμο 4386/16, είναι προαιρετικής παρακολούθησης και περιλαμβάνει: α) μαθητεία με εκπαίδευση στο χώρο εργασίας και β) μαθήματα Ειδικότητας και Προπαρασκευαστικά μαθήματα Πιστοποίησης στο Ε.Κ. ή στη σχολική μονάδα ΕΠΑ.Λ., αντίστοιχα. Ειδικότερα, στο «Μεταλυκειακό έτος-τάξη μαθητείας» εφαρμόζεται: α) πρόγραμμα εργαστηριακών μαθημάτων ειδικότητας επτά (7) συνολικά ωρών, το οποίο διδάσκεται στη σχολική μονάδα του ΕΠΑ.Λ. ή του Ε.Κ. για ένα διδακτικό έτος και β) «Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας – Μαθητεία σε εργασιακό χώρο» είκοσι οκτώ (28) ωρών εβδομαδιαίως, επιμερισμένο τουλάχιστον σε τέσσερις (4) ημέρες για ένα σχολικό έτος. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος μαθητείας είναι εννέα (9) μήνες.

Επιπλέον, οι απόφοιτοι του «Μεταλυκειακού έτους – τάξης μαθητείας» μπορούν ετησίως να παρακολουθούν Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης, συνολικής διάρκειας τριάντα πέντε (35) ωρών, το οποίο οργανώνεται και πραγματοποιείται από τα ΕΠΑ.Λ. και τα Ε.Κ., με σκοπό την αρτιότερη προετοιμασία για τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες πιστοποίησης προσόντων και απόκτησης Πτυχίου Επαγγελματικής Ειδικότητας επιπέδου 5 που διεξάγονται ετησίως από τον ΕΟΠΠΕΠ. Κατά την εφαρμογή των Προγραμμάτων Σπουδών του Μεταλυκειακού έτους-τάξης μαθητείας, όλοι/ες οι εμπλεκόμενοι/ες θα πρέπει να λαμβάνουν μέριμνα, ώστε οι τηρούμενες εκπαιδευτικές διαδικασίες να βρίσκονται σε άμεση σύνδεση και συλλειτουργία με το πλαίσιο και τις διαδικασίες πιστοποίησης.

PreviousNext