Τροχοί & TIR

International Van of the Year 2019: Χατ Τρικ!

Στο γκρουπ PSA που περιλαμβάνει πέρα από Peugeot και Citroen και τις Opel/Vauxhall, κατέληξε η κορυφαία διάκριση «Διεθνές Van της Χρονιάς 2019». Από ιδρύσεως του θεσμού, αυτή είναι η πέμπτη φορά που
Πέμπτη 04/10/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Στο γκρουπ PSA που περιλαμβάνει πέρα από Peugeot και Citroen και τις Opel/Vauxhall, κατέληξε η κορυφαία διάκριση «Διεθνές Van της Χρονιάς 2019». Από ιδρύσεως του θεσμού, αυτή είναι η πέμπτη φορά που, η PSA αποσπά το βραβείο.

Η απονομή του τρόπαιου έγινε στην Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων ΙΑΑ 2018, στο Αννόβερο, στη Γερμανία. Το πάνελ των κριτών, από τα 25 κορυφαία μέσα του Ευρωπαϊκού Ειδικού Τύπου, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από τον συντάκτη του ΤΡΟΧΟΙ & TIR, Βασίλη Δαραμούσκα, έδωσε στην τριπλέτα των Peugeot Partner, Citroen Berlingo και Opel/Vauxhall Combo τους περισσότερους βαθμούς.

Το νέο Mercedes-Benz Sprinter ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Ακολούθησαν το ανανεωμένο Ford Transit Connect, το νέο, ηλεκτρικό Renault Master Z.E. και το Ford Transit Courier.

Μαζί PSA και Opel

Τα νέα van είναι ο καρπός της συνεργασίας μεταξύ των τριών, πλέον brands της PSA: Peugeot, Citroen και Opel/Vauxhall, και φέρουν πρωτόγνωρο επίπεδο εξοπλισμού ασφάλειας και άνεσης για την κατηγορία, καθώς και πολύ ραφιναρισμένη ποιότητα κύλισης από τη νέα πλατφόρμα EMP2, και συνολικά, υψηλή ποιότητα, αποδοτικότητα και εκμετάλλευση. Περιχαρής ο αντιπρόεδρος ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων του γκρουπ, Philippe Narbeburu, κατά την παραλαβή του βραβείου από τον πρόεδρο της επιτροπής κρίσης του International Van of the Year, Jarlath Sweeney, δήλωσε:

«Εκ μέρους του γκρουπ PSΑ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη της επιτροπής του IVOTY, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην ομάδα των μηχανικών και σχεδιαστών μας. Η διάκριση αυτή αποτελεί πηγή περηφάνιας και μεγάλη ανταμοιβή για όλες τις ατελείωτες ώρες δουλειάς, τα τέσσερα τελευταία χρόνια που διήρκεσε η εξέλιξη των νέων van κατηγορίας C. Ταυτόχρονα είναι ο καλύτερος οιωνός για την πορεία των νέων Peugeot Partner, Citroen Berlingo και Opel/Vauxhall Combo. Όλα τους σχεδιάστηκαν ως μέρος ενός κοινού προγράμματος, του οποίου σκοπός ήταν η συστηματική παροχή λύσεων, όσο πιο κοντά γίνεται στις ανάγκες των επαγγελματιών πελατών μας, σε θέματα ευκολίας χρήσης, συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και ασφάλειας. Το γεγονός ότι, το βραβείο προέρχεται από τους απαιτητικούς γνώστες της Επιτροπής Κρίσης (jury), αποτελεί αναγνώριση της τεχνογνωσίας μας, και τη θέση μας στην κορυφή της ευρωπαϊκής αγοράς».

Ο πρόεδρος της Eπιτροπής Κρίσης, Jarlath Sweeney περιέγραψε τα νέα μοντέλα ως «την πιο σημαντική εξέλιξη στην κατηγορία των κόμπακτ panel van τα τελευταία χρόνια. Τα τρία νέα μοντέλα του γκρουπ PSA είναι έτοιμα για το αύριο των διανομών, με πληθώρα τεχνολογικών εφαρμογών, ικανών να κάνουν  τη ζωή του οδηγού εύκολη, και τη λειτουργία της επιχείρησης αποδοτική. Στοιχεία όπως η ένδειξη υπέρβαρου, αυξάνουν την ασφάλεια, η διάθεση δύο εκδόσεων μεταξονίου, τα μοντέλα για εργοταξιακή χρήση, το επερχόμενο 4x4, και πολλά ακόμη, καθιστούν το συνολικό πακέτο εξοπλισμού ιδιαίτερα δελεαστικό».

Από ιδρύσεως του θεσμού, το 1992, η PSA κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο το 1994 με το Peugeot Boxer & Citroen Jumper, μαζί με το Fiat Ducato, και τρία χρόνια αργότερα, το βραβείο απονεμήθηκε στα Peugeot Partner και Citroen Berlingo από κοινού. Το 2008, τα Peugeot Expert και Citroen Jumpy μοιράστηκαν την ψηλότερη θέση του βάθρου με το Fiat Scudo, και την αμέσως επόμενη χρονιά ήταν η σειρά των νέων τότε, Peugeot Bipper, Citroen Nemo και Fiat Fiorino να κερδίσουν το IVOTY.

 

Στο ίδιο τεύχος #366

PreviousNext