Νέο Mercedes-Benz Actros: Γίγαντας Τεχνολογίας

Με τη νέα λειτουργία του προγνωστικού για επαρχιακούς δρόμους, μπορείς να κινηθείς σβέλτα και αποδοτικά σε δευτερεύον οδικό δίκτυο.

Η Mercedes-Benz αποφάσισε πως, έφτασε η στιγμή για την ανανέωση του Actros, έξι χρόνια μετά το λανσάρισμα της τελευταίας γενιάς του μοντέλου. Η πορεία του Actros μέχρι τώρα είναι διθυραμβική. Από το 1996, με το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς, έχουν πουληθεί 1,2 εκατομμύρια μονάδες, και συνεχίζει απτόητο, όντας η πιο κοινή εικόνα των ευρωπαϊκών δρόμων.

Σε κάθε λανσάρισμα ανανεωμένου Actros ή νέας γενιάς, η Mercedes-Benz φρόντιζε να ταράσσει τα νερά με απροσδόκητα τεχνολογικά καλούδια και αυστηρή προσήλωση σε συνεχείς βελτιώσεις –είτε ο σχεδιασμός θα διέφερε ή τα ηλεκτρονικά και η γραμμή μετάδοσης κίνησης θα είχαν αρκετά στοιχεία σε παγκόσμια πρεμιέρα. Έτσι και τώρα, στο Βερολίνο όπου βρεθήκαμε για τα αποκαλυπτήρια, στο κτίριο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλης, το νέο Actros που θα ξεκινήσει να παράγεται την άνοιξη του 2019, αν και εξωτερικά ξεχωρίζει μόνο από τα νέα LED φώτα ημέρας με την καμπυλωτή λωρίδα στο άνω μέρος, τα φουτουριστικά «αυτιά» όπου είναι τοποθετημένες οι κάμερες στη θέση των καθρεπτών, έμοιαζαν με τρέιλερ για την υπερπαραγωγή που κρύβει εντός του το νέο Mercedes-Benz.

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Οκτωβρίου (366) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.

Ετικέτες: 
MERCEDES-BENZActros

Στο ίδιο τεύχος: