Τροχοί & TIR

Κίτρινο αστέρι

«Τα φορτηγά μου τα αφιερώνω στη μνήμη του πατέρα μου Χριστόδουλο, σαν ένα μεγάλο ευχαριστώ και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπό του», ήταν τα πρώτα λόγια του Δημοσθένη Καρτάλη την ημέρα της σ
από Παύλος Μαυρομύτης | Σάββατο 15/12/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

«Τα φορτηγά μου τα αφιερώνω στη μνήμη του πατέρα μου Χριστόδουλο, σαν ένα μεγάλο ευχαριστώ και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπό του», ήταν τα πρώτα λόγια του Δημοσθένη Καρτάλη την ημέρα της συνάντησής μας στη Θεσσαλονίκη. Η εταιρεία του ασχολείται με την οδική βοήθεια αυτοκινήτων και βαρέων οχημάτων και διαθέτει ιδιόκτητο στόλο.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουμε ένα Mercedes-Benz και ένα τετραξονικό Scania τα οποία δέχτηκαν την επιμέλεια και τις περιποιήσεις του μάστορα Βασίλη Αριτζόγλου. Την ημέρα που ο Δημοσθένης παρέλαβε ανανεωμένα και φρεσκαρισμένα τα δυο φορτηγά του από τον Βασίλη o φακός του περιοδικού βρέθηκε εκεί για να τραβήξει τις ανάλογες φωτογραφίες.

Συνοδηγός ο πατέρας μου

Ο Δημοσθένης ήταν από την πρώτη στιγμή συγκινημένος μιλώντας για τον πατέρα του. «Ό, τι βλέπετε εδώ, έγινε από τον πατέρα μου», δείχνοντάς μας τις εγκαταστάσεις της εταιρείας του. «Αυτός με μύησε στη δουλειά, μου έδειξε τα μυστικά της και μου έδωσε την ευχή του να συνεχίσω και να προκόψω στο χώρο. Ένα ευχαριστώ είναι λίγο».

Κίτρινο αστέρι

Ο Βασίλης Αριτζόγλου έπιασε το Mercedes-Benz στα χέρια του και μετά από λίγες ημέρες το μετέτρεψε σε κίτρινο αστέρι. Η διαδικασία ανανέωσης και αναβάθμισης ενός φορτηγού είναι πραγματική τέχνη και μπορεί στις ημέρες μας να φαντάζει ευκολότερη από το παρελθόν, καθώς μπορεί οποιοσδήποτε να κατεβάσει πολλές ιδέες από τα περιοδικά και το ίντερνετ, ωστόσο στην πράξη θέλει υπομονή, επιμονή και εμπειρία από τον μάστορα για να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα. Δουλεύοντας μεθοδικά, προσεκτικά και με μεράκι το αποτέλεσμα ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Έτσι και με το αστέρι της Θεσσαλονίκης το οποίο χαίρεσαι να βλέπεις στο δρόμο. Ο συνδυασμός του κίτρινου χρώματος, με τα ανοξείδωτα, τις όρθιες εξατμίσεις, τους αεροτενόρους και τα προβόλια δημιουργούν ένα ξεχωριστό και όμορφο αποτέλεσμα. Εξωτερικά το αστέρι παίρνει δέκα με τόνο, εσωτερικά όμως πώς είναι, αναρωτηθήκαμε, μέχρι που τελικά ανοίξαμε την πόρτα και είδαμε ένα φανταχτερό και ξεχωριστό σαλόνι.

Άλλωστε, όπως τα ταξιδιάρικα φορτηγά που οι οδηγοί τους γράφουν καθημερινά εκατοντάδες χιλιόμετρα, έτσι και το MercedesBenz του Δημοσθένη κινείται διαρκώς και ο οδηγός του θέλει έναν ευχάριστο χώρο εργασίας. Η εργοστασιακή ταπετσαρία του ξηλώθηκε και αντικαταστάθηκε με βελούδινες επενδύσεις οι οποίες κάλυψαν όλο το εσωτερικό. Στο επάνω μέρος μάλιστα τοποθετήθηκαν και κρυφοί φωτισμοί με εναλλαγές χρωμάτων, καθώς και πορτατίφ για τη δημιουργία ευχάριστης ατμόσφαιρας στα βραδινά δρομολόγια.

PreviousNext