Τροχοί & TIR

Βαριά ηλεκτρικά Volvo για τη Β. Αμερική

Η Volvo Trucks θα ξεκινήσει του χρόνου στην Καλιφόρνια τη δοκιμή πλήρως ηλεκτρικών φορτηγών, τα οποία θα λανσάρει στην αγορά της Β. Αμερικής το 2020. Τα οχήματα δοκιμών θα βασίζονται στην τεχνολογία
Σάββατο 22/12/2018 - 20:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Volvo Trucks θα ξεκινήσει του χρόνου στην Καλιφόρνια τη δοκιμή πλήρως ηλεκτρικών φορτηγών, τα οποία θα λανσάρει στην αγορά της Β. Αμερικής το 2020. Τα οχήματα δοκιμών θα βασίζονται στην τεχνολογία που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή στο Volvo FE Electric, το οποίο θα κάνει το ευρωπαϊκό του εμπορικό ντεμπούτο εντός του 2019.

Θα χρησιμοποιηθούν οκτώ ηλεκτρικά οχήματα δοκιμών Class 8 (με μικτό βάρος συρμού 38 τόνους) και άλλες 15 μονάδες προ-παραγωγής και παραγωγής σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της νότιας ακτής της Καλιφόρνια. Το εγχείρημα ονομάζεται Volvo LIGHTS (Low Impact Green Heavy Transport Solutions) και αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας μεταξύ Volvo Group, South Coast Air Quality Management District (SCAQMD) της Καλιφόρνια και άλλων συνεργατών της βιομηχανίας μεταφορών και των υποδομών ηλεκτρικής φόρτισης (συνολικά 16 εταίροι).

Στις δοκιμές θα επιστρατευθούν τεχνολογίες, όπως η εξ αποστάσεως διάγνωση, ο γεωγραφικός περιορισμός (geofencing) και η διαδικτυακή πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών της Volvo Trucks, για την αποτελεσματική παρακολούθηση όλων των παραμέτρων επιδόσεων των φορτηγών του εγχειρήματος και τη μεγιστοποίηση της λειτουργικότητας του κάθε οχήματος. Το Volvo LIGHTS θα ενσωματώσει επίσης γενικής χρήσης ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, μπαταρίες και φορτιστές, αλλά και εξοπλισμό παραγωγής ηλιακής ενέργειας. Υπολογίζεται πως θα μειώσει ετησίως περίπου κατά 3,57 τόνους τους κρίσιμους και μετρήσιμους ρύπους και κατά 3.020 τόνους τα αέρια του θερμοκηπίου.

PreviousNext