Τροχοί & TIR

Εκπλήξεις (ως συνήθως) από την Paul

Ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους, ειδικούς μετατροπείς και εξειδικευμένους κατασκευαστές σασί στην Ευρώπη, η Paul, γνωστή στο ευρύ κοινό κυρίως από τις επεμβάσεις στο σασί φορτηγών Mercedes,
από Βασίλης Δαραμούσκας | Παρασκευή 14/12/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους, ειδικούς μετατροπείς και εξειδικευμένους κατασκευαστές σασί στην Ευρώπη, η Paul, γνωστή στο ευρύ κοινό κυρίως από τις επεμβάσεις στο σασί φορτηγών Mercedes, παρουσίασε πρόσφατα μία από τις τελευταίες δημιουργίες της. Η Paul φημίζεται για την κατασκευή πολυάξονων σασί, για ειδικές, συνήθως πολύ βαριές μεταφορικές εφαρμογές και εργασίες, όπως το πραγματικά κτηνώδες 8x8 Mercedes Zetros 3543. Το τετράξονο Zetros (φωτό επάνω), έχει εξελιχθεί για βαριά χρήση σε περιοχές με ακραία τερέν και αντίξοες κλιματικές συνθήκες. Η Paul πρόσθεσε έναν τέταρτο άξονα «τιμόνι» με αερόφουσκες, που απογειώνει τις μεταφορικές δυνατότητες του 35τονου οχήματος ενώ, αυξάνει ακόμη περισσότερο την πρόσφυση εκτός δρόμου. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ευελιξία είναι αντίστοιχη τριάξονου φορτηγού. Ο έξτρα άξονας και οι ενισχύσεις στο σασί δημιουργήθηκαν για να είναι εφικτή η εφαρμογή πολύ βαριών υπερκατασκευών, και η άνετη μετακίνηση του οχήματος σε ερήμους ή αρκτικά τοπία.

Τελευταία προσθήκη, το νέο κλιμακοφόρο πυροσβεστικό Mercedes-Benz Atego 2130 F 6x2, με τελευταίο άξονα «τιμόνι» ικανότητας φόρτισης 5 τόνων. Το μεγάλο πλεονέκτημα του συμπαγούς ως προς τις διαστάσεις τριάξονου σασί που έχει «χτίσει» η Paul είναι η σημαντική αύξηση του ωφέλιμου φορτίου που είναι ικανό να δεχθεί βαριές υπερκατασκευές, και η μεγάλη άνεση στο μανουβράρισμα ακόμη και σε στενούς δρόμους. Το όχημα που έδειξε στο Αννόβερο περιελάμ- βανε περιστρεφόμενη σκάλα ύψους 32 μέτρων με ανακλινόμενο βραχίονα με πλατφόρμα κατασκευής της Rosenbauer Karlsruhe GmbH & Co. KG.

Digital Vehicle Scanner: Ψηφιακός έλεγχος οχήματος

Νέα δραστηριότητα για την Paul, είναι και η εξέλιξη και εμπορική διάθεση ψηφιακών σκάνερ επαγγελματικών οχημάτων. αυτά προορίζονται για εταιρείες ενοικιάσεων/λίζινγκ, καθώς και μεγάλους στόλους όπου σε κάθε όχημα εναλλάσσονται διάφοροι οδηγοί. Το μέγεθος του συστήματος DVS (από τα αρχικά των Digital Vehicle Scanner) επιτρέπει τον έλεγχο κάθε οχήματος, από κόμπακτ van μέχρι μεγάλους τράκτορες και διώροφα πούλμαν.

Το σύστημα μέσα σε 20 δευτερόλεπτα αναγνωρίζει και καταγράφει οποιαδήποτε ζημιά στο όχημα και παραδίδει αναφορά στον χειριστή του. Τα οφέλη πολλά και προφανή, με σημαντικότερο ίσως την απολύτως αυτόματη επιστροφή/παραλαβή ενοικιαζόμενου οχήματος. Το σύστημα διατίθεται άμεσα προς πώληση και ενοικίαση.

Στο ίδιο τεύχος #368

Διαβάστε επίσης

PreviousNext