Τροχοί & TIR

Προηγμένα κιβώτια από το Groupe PSA

Τα νέας γενιάς ηλεκτροδοτούμενα αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη (e-DCT), φαίνεται πως θα παράγονται από το 2022 από τη νέα κοινοπραξία «Punch Powertrain PSA e-transmissions», που σκοπεύουν να ιδρύ
Σάββατο 22/12/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Τα νέας γενιάς ηλεκτροδοτούμενα αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη (e-DCT), φαίνεται πως θα παράγονται από το 2022 από τη νέα κοινοπραξία «Punch Powertrain PSA e-transmissions», που σκοπεύουν να ιδρύσουν οι εταιρείες Groupe PSA και Punch Powertrain.

Τα κιβώτια θα εξοπλίζουν τα μελλοντικά ήπια υβριδικά (48V) ελαφρά επαγγελματικά οχήματα του ομίλου (mild hybrid electric vehicles - MHEV) και υπόσχονται περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου κατά 15%. Επιπλέον, χάρη στη λειτουργία «ZEV», τα μοντέλα που θα εξοπλίζονται με το e-DCT κιβώτιο, σε συνθήκες αστικής κυκλοφοριακής συμφόρησης θα εκπέμπουν λιγότερους ρύπους.

Τα εν λόγω κιβώτια θα σχεδιαστούν και θα εξελιχθούν από την εταιρεία Punch Powertrain στα κέντρα R&D που θα βρίσκονται στο Βέλγιο και την Ολλανδία. Η παραγωγή τους θα γίνεται στο εργοστάσιο του Groupe PSA στο Μετς της βορειοδυτικής Γαλλίας, το οποίο υπολογίζεται πως θα εξασφαλίζει ετήσια παραγωγή της τάξης των 600.000 μονάδων. Νωρίτερα, η Punch Powertrain θα αναλάβει την εκβιομηχάνιση και το σχεδιασμό της υπερσύγχρονης γραμμής παραγωγής του συγκεκριμένου εργοστασίου.

PreviousNext