Τροχοί & TIR

Το Piaggio Ape γιορτάζει

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 70 χρόνια του Piaggio Ape, η Piaggio Επαγγελματικά Οχήματα βρέθηκε στην έκθεση Transport Show 2018. Στο προσεγμένο περίπτερό της στο MEC Παιανίας παρουσιάστηκαν δύο
Κυριακή 23/12/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 70 χρόνια του Piaggio Ape, η Piaggio Επαγγελματικά Οχήματα βρέθηκε στην έκθεση Transport Show 2018. Στο προσεγμένο περίπτερό της στο MEC Παιανίας παρουσιάστηκαν δύο μοντέλα, το Porter Tipper SL και το αξιολάτρευτο Ape Calessino 200, το οποίο έκλεψε τις καρδιές των μικρών και μεγάλων επισκεπτών καθόλη τη διάρκεια του τετραημέρου της έκθεσης.

Στο μεταξύ, με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και ο φετινός αγώνας «EuroApe 2018» της Ιταλίας, στον οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 100 τρίκυκλα Ape, προερχόμενα από κάθε περίοδο της ιστορίας του μοντέλου. Παράλληλα με τις διήμερες εκδηλώσεις, γιορτάστηκαν και τα 70 χρόνια ζωής του οχήματος, το οποίο ξεκίνησε να παράγεται το 1947 και ένα χρόνο αργότερα εκκίνησε την εμπορική του καριέρα.

Σήμερα, περισσότερα από έξι εκατομμύρια αντίτυπα του οχήματος έχουν πουληθεί και χάρη στην παραγωγή του στα εργοστάσια του Pontedera της Ιταλίας και του Baramati της Ινδίας, το Ape διατίθεται τόσο στις αγορές της Ευρώπης όσο και σε εκείνες της Ασίας. Τον αγώνα – οδοιπορικό στην Ιταλία συνδιοργάνωσαν το κλαμπ Ape Club d’Italia και η Piaggio Commercial Vehicles.

Στο πλαίσιο του EuroApe 2018 ντεμπούτο έκαναν οι δύο νέες εκδόσεις του μοντέλου, το Ape 50 Euro 4 και το Ape Calessino 70°. Το Ape 50 βρίσκεται στην αγορά από το 1969 και είναι το μικρότερο επαγγελματικό όχημα του κόσμου. Στη νέα του έκδοση εξοπλίζεται με ένα δίχρονο κινητήρα 50 κ.εκ., προδιαγραφών Euro 4. Το Ape Calessino 70°, από την άλλη, αποτελεί τη σπέσιαλ επετειακή έκδοση του μοντέλου που θα παραχθεί σε 70 αριθμημένα αντίτυπα. Δημιουργήθηκε για τα 70ά γενέθλια του οχήματος και ξεχωρίζει από τη μπλε απόχρωση (Neptune Blue) και από πλήθος ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που παραπέμπουν στο παρελθόν και στη φυσιογνωμία του μοντέλου.

Στο ίδιο τεύχος #368

PreviousNext