Τροχοί & TIR

Ενίσχυση σύνδεσης λιμένων Ηγουμενίτσας και Μπρίντιζι

Ξεκίνησαν στις 8 Φεβρουαρίου οι συζητήσεις για το έργο DOCK-BI που αφορούν στην Ανάπτυξη των συνδέσεων μεταξύ των βασικών λιμένων του Μπρίντιζι και της Ηγουμενίτσας (“Development Of Connections betw
Δευτέρα 11/02/2019 - 12:34
Κοινοποίηση στα Social Media

Ξεκίνησαν στις 8 Φεβρουαρίου οι συζητήσεις για το έργο DOCK-BI που αφορούν στην Ανάπτυξη των συνδέσεων μεταξύ των βασικών λιμένων του Μπρίντιζι και της Ηγουμενίτσας (“Development Of Connections between the Key ports of Brindisi and Igoumenitsa”), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα InterregVAGreece-Italy 2014- 2020 με προϋπολογισμό περίπου 2.785.000 ευρώ.

Η εναρκτήρια συνάντηση έγινε στις εγκαταστάσεις της Κοινοπραξίας ASI του Μπρίντιζι (Απουλία). Η παραπάνω κοινοπραξία είναι ο επικεφαλής εταίρος αυτού του έργου σε συνεργασία με δύο Ιταλούς εταίρους - την Αρχή Λιμενικής Θάλασσας της Νότιας Αδριατικής και τον Δήμο Μπρίντιζι - και δύο Έλληνες εταίρους - τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας και τον Δήμο Ηγουμενίτσας. Το DOCK-BI είναι ένα έργο υποδομής που αποσκοπεί στην αναβάθμιση των λιμενικών περιοχών και της διασυνοριακής διασύνδεσης με πλοία μεταξύ των βασικών λιμένων του Μπρίντιζι και της Ηγουμενίτσας, μέσω της υλοποίησης στρατηγικών παρεμβάσεων στον τομέα της υποδομής, προκειμένου να ενισχυθούν οι θαλάσσιες μεταφορές και να βελτιωθεί η προσβασιμότητα και η ολοκλήρωση με τις παρακείμενες περιοχές των λιμένων. Χάρη σε αυτό το έργο, ο χώρος στάθμευσης για φορτηγά και αυτοκίνητα υπό μεταφορά από και προς την Ελλάδα θα ανακαινιστεί στην Costa Morena στο Μπρίντιζι; επίσης, η ζώνη διέλευσης στην πύλη της προβλήτας Costa Morena θα αναδιαμορφωθεί και οι δρόμοι προσπέλασης στην περιοχή των λιμανιών θα βελτιωθούν. Επιπλέον, θα ολοκληρωθεί ο Τρίτος Τερματικός Σταθμός (Τ3) για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και θα αναβαθμιστεί ο φωτισμός των δρόμων στους κεντρικούς δρόμους γύρω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

PreviousNext